Nose li komarci gas-maske?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jesu li komarci u Taru i Vabrigi pribavili gas-maske ili se fenomen njihove otpornosti na špricanje može objasniti lošom uslugom tvrtki kojima je ranijih godina Opcina povjeravala dezinsekciju - pitanje je kojim su se ovih dana bavili oporbeni vijecnik Željko Bošnjak (SDP-Novi val) i IDS-ov nacelnik Nivio Stojnic.

Povod raspravi koja se vodila na opcinskom vijecu bio je odabir najpovoljnijih ponuda za rutinske komunalne poslove, pri cemu je vijecnik Bošnjak upozorio da tvrtke s najjeftinijom ponudom cesto osiguraju nezadovoljavajucu uslugu. To se, kaže, pokazalo pri prskanju komaraca, uništavanju štetocina i održavanju cesta, te smatra da vlast treba naci mehanizme nadzora nad isporucenim radovima koji se placaju javnim novcem.

- Dolaze komarci, tigrovi i vukovi, a kontrole nema… Dogodilo se i da je zaobideno jedno selo, iako su na papiru napisali da su ga tretirali, naveo je Bošnjak, koji kao moguce rješenje takvog aljakvo odradenog posla vidi u osnivanju radne kontrolne skupine.

Sugestija, medutim, nije naišla na pretjerano odobravanje. Predsjedavajuci Anton Stojnic (IDS), doduše, pozdravlja ideju osnivanja takvog tijela, ali pod uvjetom da u nj obavezno ude i Bošnjak, dok je nacelnik bio inspiriran tek na preporuku.

- Preporucio bih vijecniku da promijeni posao, jer vidim da se prilicno razumije u dezinsekciju. Doista nisam bio prisutan dok su postavljali te tablete i ne znam gdje su ih stavili. Možda da iduci put Vi odete, pa me obavijestite, porucio je nacelnik Stojnic.


Podijeli: Facebook Twiter