Norvežani pozvani na "sex hour" uz kondom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Norveška neprofitna organizacija za zdravstveno i spolno obrazovanje RFSU pozvala je Norvežane na "sex hour" u cetvrtak navecer s partnericom ili partnerom koji dobrovoljno pristaju na seks, uz obaveznu upotrebu kondoma, nastojeci na taj nacin podici javnu svijest o sigurnome seksu.

Iz RFSU-a pozivaju Norvežane da se na sat vremena odreknu gledanja vecerašnjeg tv prijenosa nogometne utakmice izmedu Ceške i Portugala te se odaju seksualnom užitku uz obaveznu zaštitu.

Kampanja je pokrenuta nakon što su objavljeni rezultati istraživanja prema kojima su Norvežani seksualno najaktivniji Skandinavci, no istodobno najrjede koriste zaštitu tijekom seksualnog odnosa, izlažuci sebe i partnera, odnosno partnericu potencijalnim spolno prenosivim bolestima, osobito vrlo proširenoj klamidiji.

Rezultati istraživanja pokazali su da 62 posto Norvežana u dobi od 20 do 35 godina tijekom zadnjeg neobaveznog seksualnog odnosa nije koristilo nikakvu zaštitu. U Norveškoj se godišnje zabilježi 20.000 novih slucajeva zaraze klamidijom. (Hina/Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter