Norveški parlament evakuiran nakon eksplozije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

 Norveški parlament nakratko je evakuiran u četvrtak iradi opreza nakon eksplozije, ali je kasnije utvrđeno da se radilo o kratkom spoju.

"Zgrada parlamenta evakuirana je zbog kratkog spoja eksplozivnog tipa", objavila je novinska služba parlamenta na Twitteru. "Nije zabilježena nikakva tjelesna ozljeda", dodaje služba.

Policija je potvrdila da je došlo do kratkog spoja u električnom sustavu te da je to izazvalo dim i strujni kvar. Nakon nekoliko minuta struja je ponovno uključena i zgrada bi se trebala uskoro otvoriti, objavila je novinska agencija NTB, citirajući vatrogasce.

Per Sandberg, parlamentarac upitan na tv postaji TV2 Nyhetskanalen, prenio je komentare kolega koji su spominjali "tutnjavu" popraćenu "vibracijama".

Televizija je emitirala prizore policajaca i vatrogasaca koji pregledavaju kanalizacijski otvor pokraj parlamenta. Nije bilo vidljivih znakova panike, rekli su novinari, ali vozila hitne pomoći poslana su na mjesto događaja.

Nadzor je pojačan u Norveškoj nakon napada desničarskog ekstremista Andersa Behringa Breivika koji je ubio 77 osoba 22. srpnja 2011. (Hina/AFP)

 


Podijeli: Facebook Twiter