Norveški brod traži ostatke u oceanu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vlasnici norveškog teretnog broda rekli su da i tijekom noći planiraju nastaviti potragu za dvama predmetima koja bi mogla biti povezana sa zrakoplovom tvrtke Malaysia Airlines nestalim 8. ožujka, unatoč tomu što je objavljeno da se službena potraga privremeno prekida jer je premračno.

Teretnjak Hoegh St. Petersburg prvi je brod koji je doplovio u južni dio Indijskog oceana, oko 2500 km jugozapadno od Pertha, gdje su na temelju satelitskih snimaka zamijećena dva spomenuta predmeta. "Potragu ćemo nastaviti i tijekom noći uz smanjenu brzinu i uz sve raspoložive reflektore, a brzinu ćemo povećati kada svane", rekao je direktor tvrtke Hoegh Autoliners, Ingar Skiaker na konferenciji za novinare održanoj u Oslu. "Zasad nema nikakvih izvješća o novim podacima, no ako ili kada nešto pronađemo kapetan će o tomu najprije izvijestili australske vlasti", rekao je.

Hoegh St. Petersburg zasad je jedini brod u južnome dijelu Indijskog oceana, a drugi su na putu onamo. Njihov dolazak očekuje se sutra.

Dva predmeta otkrivena u Indijskom oceanu u okviru istrage o nestanku zrakoplova na letu MH370 tvrtke Malaysia Airlines, od kojih jedan dug 24 metara, "vjerojatno su najbolji trag koji imamo", rekli su u četvrtak australski dužnosnici. Dužnosnik Australskih vlasti za pomorsku sigurnost (AMSA) John Young na konferenciji za tisak je rekao: "Predmeti su relativno nejasni... plutaju ispod površine i povremeno izviru", dodao je on ističući: "Veći od dva predmeta ima 24 metra. Drugi je manji". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter