Norijada na zelenoj površini Rojca uz Night Express Band

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prostorijama pulske Komunalne palače najavljen je u srijedu program obilježavanja kraja srednjoškolskog obrazovanja za sve maturante. Kako je u uvodu kazala pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Pule Elvira Krizmanić Marjanović proslava će se organizirati zadnjeg dana nastave za maturante, odnosno u petak, 19. svibnja i to na zelenoj površini Društvenog centra Rojc.

Ne bacajte brašno!

- Grad Pula, zajedno sa Savjetom mladih Grada Pule i srednjim školama, već četvrtu godinu organizira zajedničku zabavu za sve maturante, kazala je Krizmanić Marjanović i dodala da će se, uz glazbu, za njih osigurati dovoljna količina vode, a cijelu će manifestaciju nadgledati i deset redara. Iskoristila je priliku kako bi sve maturante pozvala da ne bacaju brašno po gradu već da se okupe na istom mjestu i zabave na primjeren način, a da brašno doniraju u humanitarne svrhe, Gradskom društvu Crvenog križa Pula ili nekoj drugoj humanitarnoj organizaciji.

Ravnateljica Gimnazije Pula Branka Antunović Piton zahvalila se Gradu Puli i Savjetu mladih što i ove godine organiziraju proslavu za maturante te istaknula kako je lijepo da se svi oni okupe zajedno i kanaliziraju svu svoju energiju u veselje, pozivajući ih da to učine na primjeren način i bez štete po sebe i druge.

Zabava na travi

Konferenciji su prisustvovali i Lena Radunić i Ismet Muhić iz Savjeta mladih Grada Pule koji su naveli da proslava započinje u 9.30 sati uz nadarenog DJ-a Stefixa, a nastavit će se do 14 sati uz popularni Night Express Band. Radunić je istaknula kako se proslava "preselila" na zeleni dio jer Puljanima nisu htjeli oduzimati parking, navodeći da se i ove godine očekuje oko 300-tinjak maturanata te kako su oni otvoreni za prijedloge kako idućih godina još poboljšati norijadu.

- Imamo pametnu i kreativnu djecu, neka to i pokažu i Pulu predstave u najboljem mogućem svjetlu, zaključila je na kraju Krizmanić Marjanović, pozvavši sve maturante da u petak dođu do Rojca i uz zabavu obilježe kraj svog srednjoškolskog obrazovanja.

Medicinari dosada darovali 2.850 kila brašna

Da bi dostojanstveno obilježili završetak svog srednjoškolskog obrazovanja i ove su godine učenici Medicinske škole odlučili prikupiti brašno za potrebe Gradskog društva Crvenog križa Pula te će mu ga donirati danas. Inače, od početne ideje koja je nastala prije 17 godina, kada su pulski mladi medicinari prvi u Hrvatskoj pokrenuli akciju "Maturanti, ne bacajmo brašno!" do ove godine, maturanti Medicinske škole donirali su pulskom GDCK-a Pula čak 2.850 kilograma brašna. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter