Nominirani Borko Peric i Marija Kuhar Šoša

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Medu nominiranim umjetnicima za nagrade Hrvatskog društva dramskih umjetnika su i pulski glumac Borko Peric te žminjska sopranistica Marija Kuhar-Šoša.

Peric je nominiran za ulogu Pierrota u predstavi "Don Juan" J. B. P. Molierea u režiji Paola Magellija i izvedbi Kazališta Ulysses i za ulogu Apolona Viktorovica Murzeveckog u predstavi "Vuci i ovce" Aleksandra Nikolajevica Ostrovskog, takoder u režiji Paola Magellija i u izvedbi Satrickog kazališta Kerempuh iz Zagreba.

Za sporednu mušku ulogu nominirani su, pored Borka Perica, Damir Loncar za ulogu Feldkurata Otta Katza u predstavi "Dobri vojak Švejk" te Ivica Vidovic za ulogu Oca u predstavi "Slucajevi obicnog ludila" Petra Zelenke u režiji Dore Ruždjak–Podolski i izvedbi Gradskog dramskog kazališta Gavella iz Zagreba.

Marija Kuhar-Šoša nominirana je za ulogu Nannette u operi "Falstaff" Giuseppea Verdija u režiji Arnauda Bernarda i izvedbi Hrvatskog narodnog kazališta Zagreb u kategoriji izuzetnog ostvarenja mladih umjetnika do 30 godina.


Podijeli: Facebook Twiter