Nominacije MTV EMA za najatraktivnije izvođače

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

MTV je objavio imena nominiranih za 2013 MTV EMA, godišnju dodjelu glazbenih nagrada koja slavi najatraktivnije izvođače sa svih strana svijeta. Glasanje u svim EMA kategorijama, uključujući i Best Adria Act, počelo je danas, a trajat će do 8. studenog. S pet nominacija vode Justin Timberlake i nove zvijezde Macklemore & Ryan Lewis, dok se Lady Gaga, Justin Bieber, Miley Cyrus i Robin Thicke bore za po četiri nagrade.

2013 MTV EMA dodjela ove se godine održava 10. studenog u 21 sat u novoj dvorani Ziggo Dome u Amsterdamu, s direktnim prijenosom na MTV-u. Tim povodom sutra u 18 sati prikazat će se i specijalna emisija "2013 EMA Nomination Special" koju vodi Ron Burgundy, jedan od likova koje glumi poznati američki komičar Will Ferrell. Burgundy će na svoj jedinstven i urnebesan način donijeti vijesti o nominiranim izvođačima za nagrade na ovogodišnjoj dodjeli EMA-e.

Lady Gaga protiv Miley Cyrus

Timberlake će se natjecati u kategorijama Najbolji muški izvođač, Najbolji izvođač uživo, Najbolji izgled, Najbolji američki izvođač i Najbolji videospot za pjesmu "Mirrors". Macklemore & Ryan Lewis prvi su put nominirani za EMA-u, a borit će se u kategorijama Najbolji novi izvođač, Najbolji hip-hop izvođač i Najbolja pjesma za "Thrift Shop", kao i Najbolji američki izvođač i Najbolji World Stage nastup.

Lady Gaga i Miley Cyrus natječu se za titulu Najboljeg ženskog izvođača, a obje će se utrkivati s Robinom Thickeom u kategoriji Najbolji videospot. Gaga se također bori za titule u kategorijama za Najbolji izgled i Najstrastvenije fanove, dok je Miley Cyrus osigurala dodatne nominacije u kategorijama Najbolji pop izvođač i Najbolji američki izvođač. Robin Thicke je još nominiran i za Najbolju pjesmu za "Blurred Lines", Najboljeg američkog izvođača i Najbolji World Stage nastup za njegov nastup u Maleziji na početku ovoga mjeseca.

Justin Bieber opet u utrci

Justin Bieber opet je u utrci za nagradu u kategorijama Najbolji pop izvođač, Najbolji muški izvođač, Najstrastveniji fanovi i Najbolji kanadski izvođač.

Za nagrade se još bore Taylor Swift, Bruno Mars, Green Day, Thirty Seconds to Mars, Daft Punk, Rudimental, Icona Pop i One Direction s po tri nominacije, s time da je član 1D-a Harry Styles nominiran i u kategoriji Najbolji izgled. Izvođači s po dvije nominacije su Rihanna, Katy Perry, Eminem, Jay Z, Bastille, Imagine Dragons, The Killers, Paramore, Rita Ora, Drake, Afrojack, Avicii, Calvin Harris i Iggy Azalea. (Priredio M. RADIĆ; foto Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter