Nominacije: Bolt, Bondarenko i Farah najbolji u 2013.

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jamajčanin Usain Bolt, Ukrajinac Bohdan Bondarenko i Britanac Mo Farah nominirani su za najboljeg atletičara u 2013. godini, objavio je Međunarodni atletski savez (IAAF) u ponedjeljak.

Bolt je novu nominaciju zaslužio osvojivši nove naslove svjetskog prvaka na 100 i 200 metara, te u štafeti na 4x100 metara na ovogodišnjem SP u Moskvi čime je postao najuspješniji atletičar u povijesti SP-a s ukupno osam zlata i dva srebra, a ako osvojio ovu nagradu to će mu biti peta u posljednjih šest godina, te treća zaredom.

Farah je na SP u Moskvi osvojio naslove svjetskog prvaka na 5000 i 10.000 metara, a zlata u obje dugoprugaške discipline osvojio je i na prošlogodišnjim Olimpijskim igrama u Londonu.

Svjetski prvak u skoku u vis Bondarenko ove je godine preskočio 2,41 metara, što je najbokji rezultat u ovoj disciplini u posljednjih 20 godina.

Nominacije za najbolju atletičarku u 2013. godini bit će objavljene u utorak, a među kandidatkinjama bi mogla biti i najbolja hrvatska sportašica Sandra Perković koja je ove godine osvojila naslov svjetske prvakinje u bacanju diska, te tako olimpijskom i europskom naslovu pridodala i svjetski, a ktomu je slavila i na svih sedam mitinga u "Dijamantnoj ligi".

Proglašenje najboljih atletičara godine u izboru IAAF-a održat će se u Monte Carlu 16. studenoga. (Hina/Reuters)

 


Podijeli: Facebook Twiter