Nolin album u prodaji od srijede

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon velikog uspjeha najavnog singla "Iznad oblaka" u srijedu izlazi novi istoimeni album Nole, kojim se ova pulska grupa vraca na glazbenu scenu nakon desetogodišnje pauze. "Vratili smo se jer mislimo da imamo nešto dobro za ponuditi publici. Proživljena ljubav odnosno život nas dvoje poveznica je svih naših pjesama. Marijan je autor koji, barem za sada, piše o našem zajednickom životu. Puno je ljudi koji se poistovjecuju s našim stihovima i koji u našoj glazbi pronalaze djelice svojih života", kaže pjevacica Gabrijela Galant Jelenic.

Pod etiketom diskografske kuce Menart novi album "Iznad oblaka" sadrži 11 novih pjesama plus dodatni CD koji ce sadržavati pet remasteriziranih starih hitova Nole, "Dio tebe", "Grad iz snova", "Osmijeh", "Sami u Sali" i "Mrav", kao i pratecu mutlimediju sa spotovima, fotografijama i tekstovima pjesama. Dizajn omota novog albuma poptisuje Mauricio Ferlin, koji je još 1995. režirao njihov prvi spot za ponajveci hit "Dio tebe".

Tekstopisac i skladatelj Marijan Jelenic vjeruje da ce im se novi album preslušavati u cijelosti, a ne samo objavljeni singlovi, mada, dodaje, vrijeme nije naklonjeno pomnijem slušanju albuma. "Ostali smo dosljedni sebi i svom prepoznatljivom izricaju iz '90-ih, ali smo u stvaranju koristili sve nove glazbene tehnologije", kaže on.

Osim Gabi i Marijana, album su sukreirali basist Davor Milovan, klavijaturist Leon Brenko, bubnjar Marco Quarantotto, a producirao ga je Edi Cukeric. Sniman je u pulskom studiju Partyzan, miksan u studiju RSL u Novom Mestu, a masteriziran u New Yorku pod palicom Freda Kevorkiana, koji je dosad suradivao s Iggyjem Popom, Willieom Nelsonom, grupom The White Stripes i drugima. U tijeku je snimanje videospota za drugi, nedavno promovirani singl "Do kraja", a radi ga autorski dvojac Kristijan Burlovic i Zoran Mikletic.


Podijeli: Facebook Twiter