Noli se smiješi najviše Porina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako ce se tek na svecanoj dodjeli nacionalne glazbene diskografske nagrade 15. svibnja u Biogradu saznati je li i koliko Porina osvojila Nola, velik je uspjeh i priznanje to što je ova pulska grupa nominirana u najviše, cak šest kategorija, medu kojima su i one najcjenjenije.

Pjesma "Iznad oblaka" nominirana je za hit godine, za pjesmu godine te u kategoriji najboljeg videospota; istoimeni album nominiran je za album godine i za rock album godine, a nominirani su i za najbolju izvedbu grupe s vokalom.

Toliki broj nominacija pripao je jedino još i Gabi Novak i Josipi Lisac, ali njima ipak u manje atraktivnim kategorijama. Silne nominacije za Nolu logican su nastavak njihovog vrlo uspješnog prošlogodišnjeg povratka na scenu s albumom "Iznad oblaka", a nastupni istoimeni hit s odlicnim pratecim videospotom Matije Ferlina mjesecima je zauzimao vrhove top-lista radijskih emisija i internetskih portala.

I naredni singlovi "Do kraja" i "Zauvijek" brzo su osvajali eter, što govori o kvaliteti albuma koji je producirao Puljanin Edi Cukeric. Uz autorski i životni par koji cine Marijan Jelenic i Gabrijela Galant Jelenic, za renesansu Nole zaslužni su i ostali clanovi benda: basist Davor Milovan, klavijaturist Leon Brenko i bubnjar Marco Quarantotto.

Nola dosad nije bila nominirana za nagradu Porin, a to joj nije uspjelo ni s njenim najvecim hitom iz 90-ih godina "Dio tebe".


Podijeli: Facebook Twiter