Nola i Andijevi prijatelji u Circolu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U sklopu filmskog festivala u cetvrtak je na dobro posjecenoj terasi Circola koncert održala grupa Nola. Kao i prije mjesec dana na terasi Uljanika, Nola je, pored starih hitova "Dio tebe", "Grad iz snova" i "Osmijeh", predstavila veci dio svog povratnickog albuma "Iznad oblaka", od istoimene, Porinom nagradene pjesme godine do posljednjeg singla s aktualnog albuma "Bez tebe". Šteta što su, za razliku od koncertne promocije u klubu Uljanik, ovog puta imali problema s ozvucenjem.

Prije nastupa Nole, u polusatnom glazbenom druženju posvecenom nedavno preminulom istarskom vinaru Andiju Šipeticu, nekoliko autorskih pjesama s puno su emocija otpjevali kolege iz njegovog bivšeg benda Prijatelji. Tonko, Damir, Hus, Miha i Andijev sin Luka izveli su pjesmu "Dobri duh iz mojih snova"; u nastavku su Mimi i Tonko nadahnuto izveli "Wish You Were Here".

Bruno Krajcar i pjevacica Nole Gabrijela Galant Jelenic otpjevali su Andijevu i Mihinu autorsku pjesmu "Jedan covjek" iz 1981., a vecer je, po subjektivnom dojmu, obilježio sjajan nastup Livija Morosina, koji je s Tomislavom Šestanom i uz odlicnu elektronsku podlogu suvereno otpjevao verziju svoje pjesme "Kad je Bog z crikve zaša", a koja bi se trebala naci na njegovom novom albumu.

Iako je koncert bio besplatan, organizatori su u prvom dijelu koncerta procijenili da je na terasi Circola previše ljudi te su ulaz preprijecili revnim redarima. No, u toj su odluci posve nepotrebno i kruto ustrajali do kraja koncerta jer je, uz tradicionalnu pulsku prazninu izmedu izvodaca i publike, u drugom dijelu mjesta bilo po cijeloj terasi.


Podijeli: Facebook Twiter