Nokia predstavila jeftinije telefone s Windowsima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nokia, nekad vodeći proizvođač mobilnih telefona, danas je predstavila nove Lumia pametne telefone s Windows Phone operativnim sustavom namijenjene dijelu tržišta slabije financijske moći.

Finska je kompanija predstavila telefone Lumia 720 i Lumia 520 prvog dana najvećeg svjetskog sajma mobilne telefonije, Mobile World Congressa u Barceloni.

- Nokia dobiva na zamahu. Današnje predstavljanje odražava našu predanost širenju asortimana naprava i usluga da bismo zadovoljili potrebe ljudi i poslovanja u cijelom svijetu, rekao je čelnik tvrtke Stepehn Elop.

Nokia Lumia 720 ima kameru s Carl Zeiss optikom i početnu cijenu od 249 eura bez poreza, a na tržištu Hong Konga, Vijetnama i Singapura pojavit će se u prvom kvartalu.

Nokia Lumia 520 koštat će samo 139 eura bez poreza i bit će najjeftinija među Nokijinim telefonima s Windows Phone 8 sustavom.

U prodaju će prvo biti puštena u Hong Kongu i Vijetnamu u prvom kvartalu ove godine, a u širu će prodaju biti puštena u drugom kvartalu.

U četvrtom kvartalu prošle godine Nokia je ostvarila dobit od 202 milijuna eura, prvi kvartalni profit u 18 mjeseci, no tvrtka, koja nastoji smanjiti troškove, rekla je da neće isplatiti dividende dioničarima prvi put u 20 godina. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter