Nogostupi nedovršeni, kroz asfalt izbija trava

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Stanari Kolodvorske i Ravenske ulice u Puli zamolili su da posjetimo njihove ulice ne bismo li se uvjerili da su, nakon lanjske rekonstrukcije sustava fekalne i oborinske odvodnje, izvodaci ostavili nedovršen posao. Iako treba naglasiti da je kanalizacija napravljena kako treba i sve je asfaltirano po pravilima struke, ostatak radova koji se odnose na detalje vezane uz hortikulturu, javnu rasvjetu i konacni dovršetak nekih dovoda ostavili su gorak okus u ustima stanara tih ulica.

Na raskrižju Kolodvorske i Splitske ulice gledajuci prema rivi, kod hotela Riviera, asfaltiran je ugao. Sve bi bilo u redu da u zadnjih mjesec dana kroz asfalt nije probila trava. Ocigledno je da se na tom dijelu štedjelo s podlogom za asfaltiranje. Na nogostupu uz obližnji park ostavljene su cijevi za plin. Potom su nam stanari ukazali na rasvjetni stup na pocetku Ravenske ulice, koji je uz postolje ucvršcen obicnom ljepljivom trakom. U Ravenskoj nije dovršeno ni hortikulturno uredenje oko debla ladonja.  I šlag na kraju - prolaz izmedu Akvilejskog prilaza i Ravenske ulice vec mjesec dana je raskopan zbog prikljucka dijela zgrade na kanalizaciju.

Zeleni pojas nije dovoljno ispunjen zemljom, vec je ona samo nabacana, i to površinski, zbog cega je sada nastala rupa na gotovo cijelom zelenom pojasu.

- Ovako stoji vec mjesecima. Molim vas, pogledajte ova stabla, raskopana su i ostavljena okružena smecem. Lampadina ispred naše zgrade je zamotana selotejpom, plinske cijevi su ostavljene na trotoaru, a sve smo to mi gradani Pule platili. Bezbroj puta smo zvali Grad Pulu i Herculaneu, ali do danas nitko nije došao, rekao nam je predstavnik stanara Ravenske 1 Milenko Maksimovic.

U gradskom odjelu za komunalni sustav i imovinu kažu da ce ovi nedostaci biti uklonjeni najkasnije za desetak dana. Voditeljica odjela za hortikulturu Herculanee Tatjana Mandic Bulic takoder kaže da ce njihovi djelatnici ovih dana odraditi posao u Kolodvorskoj. (C. B. GALIC, snimio N. LAZAREVIC)


Podijeli: Facebook Twiter