Nogostupi na pulskoj rivi popločat će se kamenom

Kamene ploče za nogostupe na rivi (G. ROJNIĆ)
Kamene ploče za nogostupe na rivi (G. ROJNIĆ)

Radovi na pulskoj rivi polako se približavaju kraju. Posađen je drvored, postavljena javna rasvjeta te predstoji još samo asfaltiranje prometnice i uređenje nogostupa.

Hoće li se i nogostup asfaltirati, odnosno kako će se urediti pitali smo gradonačelnika Borisa Miletića. Kako nam je rekao, uskoro bi se na nogostup trebale postaviti kamene ploče, a jedan je uzorak postavljen već kao primjer. Na ovakvo uređenje odlučili su se, kako je rekao, jer je zaključeno da je kamen više u duhu mediteranskog grada kao što je Pula.

Iako se još uvijek nitko ne usudi doista prognozirati datum dovršetka rive, vrlo je izgledno da bi to moglo biti tijekom svibnja. Gradonačelnik je naveo tek da ga veseli što se radovi na rivi primiču kraju, što je jedan dio već i otvoren, te preostaje još drugi dio, ali unutar Uljanika, pa ti radovi neće utjecati na promet.

Za otkriveni drveni antički brod kod zgrade pošte čekaju se, kazao je, uvjeti konzervatora kako ga istražiti i po mogućnosti prezentirati. No, nakon što se asfaltira preostali dio rive i radovi zađu u Flaciusovu ulicu, omogućit će se prometovanje dijelom do pošte, a potom oko pošte prema bulevaru. (B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter