Nogostup kao privatni parking

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na nogostupu uz crkvu Svete Marije od Milosti, u rovinjskoj Carduccijevoj ulici, svakodnevno je parkiran osobni automobil marke volvo. Uocili smo da automobil na tom mjestu nije slucajno. Naime, vlasniku taj dio trotoara vec mjesecima služi  kao parkirališno mjesto.

Domišljati, ali nesavjesni vozac ocito zna da mu na trotoaru djelatnici Komunalnog servisa ne mogu naplatiti kaznu od 80 kuna kao što to cine gradanima i ostalima ako zakasne ili zaborave platiti parking. Uz to niti komunalnim redarima nije dužnost da prijave ovog vozaca, iako to, kako saznajemo od glasnogovornice Grada Rovinja Marije Crnac, mogu, kao i svatko od nas.

Vlasnik tako ne placa ni parking ni kaznu, a ocito mu pauk i policija nisu cesto (pitanje je jesu li ikada) podizali limenog ljubimca jer bi ga visoka cijena koju bi tada morao platiti, valjda, sprijecila u daljnjem nesavjesnom ponašanju. Apsurd je tim veci jer je ovo "parkirališno mjesto" udaljeno tek stotinjak metara od policijske postaje.

Ono što u cijeloj ovoj prici sugradane, koji su nam dojavili ovaj slucaj, najviše smeta jest cinjenica da vlasnik svoj automobil nerijetko parkira tako da zakrci trotoar i time pješake i invalidne osobe tjera na prekršaj, jer ga moraju zaobilaziti po prometnoj cesti.


Podijeli: Facebook Twiter