Nogometni savez suspendirao Širica i Djedovica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Željko Širic i povjerenik za sudenje Stjepan Djedovic razriješeni su dužnosti i prijavljeni disciplinskoj komisiji HNS-a.

To je odluceno na izvanrednoj sjednici Izvršnog odbora HNS-a koja je održana danas u Kuci hrvatskog nogometa pod predsjedavanjem Vlatka Markovica. Na njoj su clanovi Odbora dali podršku svim aktivnostima pravosudnih tijela RH koje vode ka razrješavanju negativnosti i otkricu nedopuštenih radnji u nogometu.

Clanovi Izvršnog odbora podnijeli su i prijavu Disciplinskoj komisiji HNS-a protiv Željka Širica i Stjepana Djedovica i zatražili da se o njoj vec sutra raspravi. Istodobno su Željka Širica razriješili dužnosti Komisije nogometnih sudaca HNS-a, a Stjepana Djedovica dužnosti clana te Komisije te raspustili Komisiju nogometnih sudaca HNS-a.

Izvršni odbor se obvezao da ce u kratkom roku imenovati novog predsjednika Komisije nogometnih sudaca koji ce onda predložiti clanove te Komisije.

Po rijecima glavnog tajnika HNS-a Zorislava Srebrica, Savez ce pružiti svu potrebnu pomoc pravosudnim tijelima koja provode ovu i sve druge istrage s ciljem pronalaženja eventualnih neregularnosti u nogometu, a o saznanjima u svezi uhicenja Djedovica i Širica HNS je vec izvijestio FIFA-u i UEFA-u.

Prvi je sjednicu Izvršnog odbora napustio najutjecajniji covjek u HNS-u Zdravko Mamic koji nije želio prije službene konferencije ništa reci predstavnicima medija o temama o kojima se raspravljalo na sjednici.



"Ne bi bilo fer da ja sada nešto govorim prije konferencije, a o temama o kojima me želite pitati ne smijem reci jer se radi o USKOK-ovim istragama", kazao je Mamic. A na pitanje da li ce se i on staviti na raspolaganje istražnim organima odgovorio je: "Nisam poludio pa da se stavljam na uslugu USKOK-u jer ja sam službenik Dinama i o tome me sve možete pitati sutra na konferenciji za tisak u 13,00 sati".

Dvadesetak minuta nakon njega Rusanovu je napustio predsjednik HNS-a Vlatko Markovic. Za razliku od Mamica, on se nije zaustavio kada su ga okružili predstavnici medija.

- Imate press konferenciju, dobit cete priopcenje, rekao je Markovic u hodu. A kada je pred njega stiglo pitanje o odgovornosti HNS-a, cinicno je dobacio: "Naravno da smo krivi. HNS je uvijek kriv, pogotovo zato što ima ovakvu A reprezentaciju".(Hina, D. P./NL)


Podijeli: Facebook Twiter