Nogometni ogled dviju Istri

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U povodu obilježavanja Dana državnosti u Hrvatskoj i Sloveniji u Piranu je petu godinu zaredom tamošnje Hrvatsko društvo "Istra" organiziralo druženje celnika slovenskih gradova i opcina s onima iz hrvatskog dijela Istre. Ove godine to su bili Buzet, Buje i Piran, ciji su celnici najprije imali prijem kod gradonacelnika Pirana Tomaža Gantara i razgovore s potpredsjednikom Hrvatskog sabora Ivanom Jarnjakom i predsjednikom Državnog zbora Republike Slovenije dr. Pavelom Gantarom.

U jutarnjim satima odigran je malonogometni turnir izmedu predstavnika Buzeta, Senja, Zadra i Pirana, parlamentaraca obiju zemalja te primorskih zdravnika iz Pirana. Skupu su prisustvovali Jarnjak i dr. Pavel Gantar, pocasni konzul Republike Hrvatske u Kopru Božo Dimnik, a utakmica je zapocela na znak gradonacelnika Pirana, saznajemo od HDZ-ove vijecnice iz Buja Jasne Opacak.

Revijalna utakmica završila je rezultatom 5:1 za Hrvatski sabor. Jedan gol zabio je i IDS-ovac Damir Kajin.

Od Opacak saznajemo nadalje da je Jarnjak u povratku posjetio Buje i družio se s gradskim vijecnicima, gradonacelnikom Edijem Andreašicem i predstavnicima Mjesnog odbora Kaštel. Razgovaralo se o mogucnostima rješavanja problema koje sami bez potpore raznih ministarstava Buježi ne mogu riješiti.


Podijeli: Facebook Twiter