Nogometna groznica i medu politicarima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometna groznica zahvatila je i istarske politicare. Gledanjem i komentiranjem utakmica Europskog prvenstva bave se svi, bez obzira na stranacke boje i politicki status. Doduše, nitko iz istarske politicke ekipe nije se odvažio na put u Poljsku, a razlog tome ne treba tražiti samo u recesiji, nego i u tome što bi rekli biraci.

"Gledao sam sve dosadašnje utakmice i jako sam zadovoljan videnim", porucuje Ivan Jakovcic, istarski župan i predsjednik IDS-a. "Odlican nogomet, a Hrvatska igra sjajno i zaista je, neovisno o reprezentaciji, prikazana vrlo kvalitetna igra."

U nogometu uživa i dr. Furio Radin, zastupnik talijanske manjine i predsjednik saborskog Odbora za ljudska prava. "Pratim europsko prvenstvo, gledao sam vecinu utakmica i neke su bile vrlo lijepe", kaže Radin i dodaje: "Smetaju mi nasilje i ksenofobija, kojih ima mnogo, o kojima mediji premalo govore a mogli bi eskalirati."

IDS-ov parlamentarac Damir Kajin kaže da ga smeta politizacija koju je prepoznao u izjavama Vlatka Markovica. "Nadam se da ce hrvatska reprezentacija i protiv Italije ponoviti odlicnu utakmicu kakvu smo gledali protiv Irske... Ogroman uspjeh bio je plasman na Euro i korist od toga imat ce i državna blagajna", objašnjava Kajin.

Zastupnica SDP-a i clanica "promatracke misije" u Europarlamentu Tanja Vrbat kaže: "Do sada nisam imala vremena gledati utakmice. Što se tice utakmice s Italijom, mislim da cu je gledati zajedno s nekim saborskim kolegama." "Trenutno sam u Europskom parlamentu u Strasbourgu i ovdje nas kolege i kolegice iz Italije stalno ispituju o tome kako mislimo da ce završiti dvoboj naših dvaju reprezentacija".

Gadonacelnik Rovinja i saborski zastupnik Giovanni Sponza je kao nekadašnji sportaš, trener i tajnik Saveza sportova strucno je analizirao Euro: "Pozitivno sam iznenaden otvorenom igrom taktikom i dinamicnim ritmom vecinom do sada odigranih utakmica... Naša reprezentacija je uvijek igrala dobro protiv Italije i ocekujem da ce to ponoviti u cetvrtak. (D. GRAKALIC, A. POKRAJAC)

 


Podijeli: Facebook Twiter