Nogometna akademija Manchester Cityja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jedna od najboljih svjetskih nogometnih akademija, ona engleskog kluba Manchester Cityja, ponovno boravi u Novigradu, a u znak dobrodošlice predstavnici Grada i Turističke zajednice priredili su im svečani prijem u muzeju Lapidarijum. Direktorica TZ-a Vesna Ferenac predstavnicima MCFC-a zahvalila je na višekratnom odabiru Novigrada kao destinacije za ljetne pripreme te im uručila darove, zaželjela što bolje nogometne rezultate.

Gradonačelnik Anteo Milos zbog bolesti je izostao pa je goste u ime Grada pozdravio pročelnik Upravnog odjela za poslove ureda gradonačelnika Alen Luk. Predstavnici MCFC-a kažu da su Novigradom oduševljeni, da je ovdje nadasve mirno i sve podređeno sportu, a uz odličnu klimu i idealni su uvjeti za treniranje i odigravanje pripremnih utakmica na perfektnim travnjacima. Da je u Novigradu sve podređeno nogometu, dokazuje profesionalnost i stručno gostoprimstvo u sportskom turizmu koje se prepoznaje, naglasio je Luk. Potvrđuju to i novi polytan umjetni travnjaci koje je i FIFA certificirala kao Quality Pro standardom, što potvrđuje konstantno ulaganje u sportsku infrastrukturu.

Nakon obostrane razmjene poklona, mladi uzrasti nogometnog giganta koji će na pripremama boraviti do 27. srpnja, razgledali su postav o povijesti grada te "Kristal & More" staklarne Rogaška. (I. G.)



Podijeli: Facebook Twiter