Nogometašima Valbandona stigle svlačionice

(Z. STRAHINJA)
(Z. STRAHINJA)

Dugo očekivane svlačionice konačno su stigle na novo nogometno igralište u Valbandonu. Četiri kontejnera već su montirana na betonski plato, a još tri stižu u petak, saznali smo od predstavnika Nogometnog kluba Valbandon '72 koje smo zatekli na terenu. Kontejneri, u kojima će se nalaziti svlačionice za domaće i gostujuće igrače, prostorije za upravu kluba, oružara, suce, sanitarije i drugo, Općina Fažana naručila je od tvrtke Jedinstvo iz Krapine.

Kad pišemo da su svlačionice konačno stigle, onda skrećemo pozornost na to da se njihov dolazak najavljivao u više navrata, posljednji put sredinom ožujka, ali su betoniranje platoa i postavljanje kontejnera otežavale konstantne kiše i blato oko novog igrališta. Kad pak pišemo da su svlačionice dugo očekivane, onda pod time podrazumijevamo da je početak gradnje novog nogometnog igrališta krenuo prije još osam godina, ali kako je izgrađeno bez dozvola i na državnom zemljištu, nije moglo biti pušteno u pogon. Dok se Općina, točnije vlast izabrana 2009. godine, svih tih godina bavila legaliziranjem toliko željenog "travnjaka", lokalni seniori domaće utakmice morali su odrađivati u Fažani, s obzirom da staro igralište u MUP-ovom odmaralištu odavno ne udovoljava kriterijima.

Kako od predstavnika NK Valbandona '72 saznajemo, oko novog igrališta izgrađenog na rubu rezidencijalnog naselja postavljena je sva potrebna infrastruktura, a predstoji završiti tek manje zahvate. Da bi se na novom "campu" mogle igrati i prvenstvene utakmice, potrebno je pred nogometnim savezom pokrenuti i postupak za registraciju. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter