Nogometaši s optimizmom otputovali u Belgiju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska nogometna reprezentacija s puno optimizma otputovala je danas u Bruxelles, gdje u utorak igra protiv Belgije u kvalifikacijama za SP 2014.

Hrvatski izbornik Igor Štimac, koji je zatvorio za javnost posljednje treninge, odbio je govoriti o početnoj postavi, ali je istaknuo da u sve svoje igrače ima povjerenja. "Iako u Belgiji vlada euforija nakon gostujuće pobjede protiv Walesa, to nas ne zabrinjava jer imamo iskusne igrače, i naša su očekivanja velika", rekao je Štimac.

Kapetan Darijo Srna svjestan je da je Belgija puno kvalitetnija reprezentacija negoli je bila prošlih godina: "Jako su dobri, ali mi znamo igrati važne utakmice, to smo pokazali u dodatnim kvalifikacijama za Euro protiv Turske". Vratar Stipe Pletikosa ističe da Hrvatska mora u utakmicu ući hrabro te da se mora držati svoje igre. "Hoće li nam to donijeti bod ili tri boda, vidjet ćemo", kazao je Pletikosa.

Što se tiče ozlijeđenih u našim redovima, stoper Vedran Ćorluka, koji ima kroničnih problema sa tetivama, osjeća se bolje i mogao bi biti u početnoj postavi.

Baš kao i Hrvatska, i reprezentacija Belgije je kvalifikacije započela pobjedom, svladavši u gostima Wales sa 2-0. Pogotke za Belgijance postigli su braniči Kompany i Vertonghen, oba nakon prekida, dok je Wales od 26. minute igrao bez isključenoga Collinsa.

Jaka obrana i prekidi, odnos skok-igra, najjače su oružje belgijske reprezentacije, a kod prekida posebno treba obratiti pažnju na stopera Manchester Cityja Vincenta Kompanya i visokog veznjaka Evertona Marouanea Fellainija. Njihov najbolji igrač je veznjak Chelseaja Eden Hazard, ali on nije "playmaker" već istureni vezni igrač, dok je ostatak vezne linije skromnih tehničkih mogućnosti, ali to nadoknađuje borbenošću i trkom.

Što se tiče napada tu se izbornik Marc Wilmots uglavnom oslanja na trojicu igrača Kevina Mirallasa (Everton), Driesa Mertensa (PSV Eindhoven) i Romela Lukakua (West Bromwich Albion). Utakmica protiv Belgije igra se u utorak u 20.45 sati na stadionu Kralja Baudouina, čiji je kapacitet 45.000 gledatelja, sudit će Španjolac Alberto Undiano. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter