Nogometaši Istre 1961 zaključili pripreme


Današnja utakmica u Medulinu s Kopranima, drugoplasiranom momčadi slovenskog prvenstva, trebala je biti "generalka" pulskom prvoligašu. U tom bi scenariju trener Igor Pamić najvjerojatnije na travnjak gurnuo postavu koja bi otvorila odgođeni susret 17. kola s Dinamom u četvrtak. No, bolesti i ozljede u tolikoj su mjeri "osakatile" pulsku momčad da je trener Pamić u  ogledu s Kopranima na travnjak poslao samo obranu u kompletnom sastavu u prvih 45 minuta. Sve ostalo bilo je daleko od onoga što će trebati pokazati tijekom proljeća.

U prvom su dijelu Koprani uglavnom imali terensku inicijativu, ali pulska obrana nije im ostavljala prostora da ugroze besposlenog Lovrića. U napadu su pak pulski igrači malo toga ostvarili. Potom je u nastavku Paminjo "izmiješao karte" zaigravši s trojicom u zadnjoj liniji ispred Drevena. Jedini igrač "zeleno-žutih" koji je zaprijetio gostujućem golmanu bio je Kristijan Batelić.

Sve u svemu, bila je to još jedna klasična pripremna utakmica koja je treneru Pamiću poslužila da isproba određene stvari, ali s obzirom na brojne izostanke tek će susret s Dinamom u četvrtak na "Drosini" pokazati u kakvoj formi pulski prvoligaš dočekuje proljetni nastavak prvenstva.

Današnji susret ostat će u neugodnom sjećanju i pulskim igračima, ali posebno navijačima pulskog kluba kojima nije smetala kiša koja je sporadično padala uz vjetar, da dođu pogledati susret. Njih stotinjak natiskalo se uz gornju ogradu kako bi vidjelo posljednju provjeru Istre 1961 uoči nastavka prvenstva, a svjedočili su farsi u režiji gostiju. Nakon što je sudac Čalić u 86. minuti opravdano pokazao na bijelu točku poslije starta na Iliću, slovenski su igrači opkolili suca žestoko protestirajući, a potom su s klupe dobili jasan signal da napuste travnjak. Tako je sudac Čalić morao prije vremena označiti kraj, a gosti su otišli prema autobusu ispraćeni žestokim prosvjedima gledatelja. (R. CAR, snimio D. MEMEDOVIĆ)

MEDULIN Prijateljska utakmica: Istra 1961 - Koper 0:1 (0:0), prekid u 86. minuti. Igralište broj 5. Gledatelja: 100. Sudac: Mateo Čalić (Marčana). Pomoćnici: Starčević (Pula) i Baf (Fažana). Strijelac: 0:1 Guberac (77').

ISTRA 1961, 1. poluvrijeme: Lovrić, I. Horvat, Čagalj, Budicin, Woon, Petrak, M. Horvat, Yoon, Babić, Ilić, Mance; 2. poluvrijeme: Dreven, Budicin (od 80. Ujčić), Vučko, Woon, Pavlović, Obšivač, Batelić, Pilipović, Šimić, Ilić.

KOPER, 1. poluvrijeme: Hasič, Andrejašič, Gregorič, Hadžič, Štulac, Žibert, Reja, Palčič, Lotrič, Pučko, Štromajer; 2. poluvrijeme: Simčič, Šme, Blažič, Halilovič, Čovilo, Guberac, Črnigoj, Arčon, Nukič, Ivetič, Pilčič.


Podijeli: Facebook Twiter