Nogometaši Istre 1961 u Radovljici na pripremama

Ivica Jurkić (M. MIJOŠEK)
Ivica Jurkić (M. MIJOŠEK)

Jučerašnji dan u slovenskom taboru Istre 1961 protekao je uobičajeno radno, nakon što je večer ranije odigrana i prva pripremna utakmica tijekom boravka na Bledu. Protivnik je bila kombinirana momčad Celja koja kao takva nije pružila izrazito jak otpor, stoga je unatoč neodlučenom rezultatu (1:1) prevladao dojam o dominaciji "zeleno-žutih" (zapravo "crnih", računajući da su isprobali i jednu od rezervnih garnitura dresova novog dobavljača opreme NIKE-a) i propuštenoj mogućnosti uvjerljive pobjede.

- Imali smo problema s realizacijom, a gol smo si praktički sami zabili, ali u globalu je to dobro izgledalo. Taktički smo utakmicu odradili onako kako je trener zahtijevao i stvorili više prilika, bez da su oni s druge strane uopće zaprijetili - prenosi Ivica Jurkić, član obrane koja je bila dobro posložena. - Puno smo u posljednje vrijeme radili na kretanju, izlascima, povratku. Mislim da to vrlo dobro funkcionira. Konkurencija je ojačala, tako da nas to tjera da radimo još i bolje - dodao je Jurkić koji je u igru ušao u nastavku utakmice.

Naime, trener Panadić iskoristio je ogled s Celjanima da u svakom poluvremenu isproba po jednu postavu, ali i po jedan sustav igre s obzirom da je, nakon ustaljenih 4-2-3-1, u drugih 45 minuta momčad istrčala u formaciji 4-4-2 s napadačkim dvojcem Roce - Varela. Također, svaka je postava nakon odrađenog poluvremena imala i dodatni kondicijski zadatak, što je i bila svrha uvodnog dana priprema u Sloveniji.

- Uvjeti koje ovdje imamo su za poželjeti. Sve je na jednom mjestu, hrana je odlična, atmosfera dobra, tereni blizu, mirno je... Ma, stvarno super. Još se u međuvremenu upoznajemo, radimo i ne gubimo vrijeme. Zasad su noge još uvijek teške, nema puno odmora, tako da mislim da će s malo svježine i naš nastup puno bolje izgledati - opisuje Jurkić prve momčadske dojmove iz Slovenije.

Nadovezao se još i Darko Mišić, kojem je ovo zbog neželjenog odsustva bila prva utakmica na ovim pripremama.

- Sviđaju mi se novi suigrači, ali i stanje momčadi uopće. Protiv Celja nismo pobijedili, no znajte da ovo još uvijek nije mjerilo. Svrha ovakvih utakmica je da timski radimo i da se bolje uklopimo, a kad se uigramo i upoznamo sigurno će to biti druga priča.

Dameo RAMIĆ - KOVAČIĆ

 

 


Podijeli: Facebook Twiter