Nogometaši Istre 1961 u derbiju začelja remizirali sa Zadrom

Golman Gluić uspješniji od Dina Špehara (D. MEMEDOVIĆ)
Golman Gluić uspješniji od Dina Špehara (D. MEMEDOVIĆ)

Niti iz šestog pokušaja nogometaši Istre 1961 nisu uspjeli na "Drosini" stići do tri boda protiv Zadra. Posljednji "zeleno-žuti" trijumf datira još od davnog 2. travnja 2011. godine kad je pobjedu donio pogodak Matea Sušića, a potom su u narednih šest susreta Zadrani upisali dvije pobjede i četiri puta stigli do jednog boda. Ovaj nedjeljni, četvrti put, taj bod "velik je k'o kuća" jer su ga osvojili na gostovanju kod izravnog konkurenta u borbi za goli prvoligaški život. Da su Puljani jučer slavili, tri kola prije kraja sezone prednost nad Zadrom i Osijekom povećali bi na velikih, vjerojatno i nedostižnih šest bodova. Ovako su Zadrani ostali tri koraka iza njih, a usto se pulska "legija ozlijeđenih" povećala za dva nova imena, Juru Obšivača i Petra Franjića. A u nedjelju slijedi gostovanje u osječkom Gradskom vrtu.

Ono čemu su se mnogi nadali, što je indirektno u nekoliko navrata spomenuo i Igor Pamić, ali bi u službenim izjavama za javnost na to pitanje ostao zakopčan do grla, ipak se obistinilo. Sandi Križman započeo je jučerašnji susret u vrhu pulskog napada, Jo je ostao na klupi za rezervne igrače, dok ostatak najavljene "zeleno-žute" momčadi nije pretrpio nikakve promjene. Vidjelo se da "žminjska kobra" nije u top formi, da je dugotrajna pauza uzela svoj danak, ali znali su Zadrani tko ih je više puta zavio u crno i stoga su na Križmana obratili posebnu pažnju.

Ponudilo je to više prostora njegovim suigračima, no osim u nekoliko navrata, izostale su u prvom dijelu domaće akcije po bokovima, previše se pokušavalo prolascima kroz sredinu gdje je jednostavno bila prevelika gužva, previše ljudi na premalo kvadrata da bi "zeleno-žuti" mogli ozbiljnije ugroziti Gluića, ako ne žele ostaviti protivniku prostor za kontre. Takva se utakmica i očekivala, tvrda i bez previše srljanja, kao što se očekivala i povećana nervoza koja je kulminirala sredinom prvog dijela kad su unutar dvije minute Puljani dvaput, taman ispred gostujuće klupe, "prizemljili" Krstanovića. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PONEDJELJKA


Podijeli: Facebook Twiter