Nogometaši Istre 1961 svladali Vinkovčane

Alen Pamić za 2:0 (M. MIJOŠEK)
Alen Pamić za 2:0 (M. MIJOŠEK)

Nogometaši pulskog prvoligaša na igralištu Kunfin u Rovinjskom Selu u drugoj su uzastopnoj utakmici protiv prvoligaša upisali pobjedu. Nakon 5:0 pobjede nad Zadranima, sad je s 3:2 svladana i Cibalia. Trener Igor Pamić ovoga je puta na travnjak od prve minute izveo najjaču postavu u uobičajenom 4-2-3-1 rasporedu koja je odigrala kudikamo kvalitetnije od onoga što je prikazala u prvih 45 minuta susreta sa Zadranima.

Mrežu je prvi zatresao Sandi Križman, nakon odličnog proigravanja Ottochiana iza leđa gostujuće obrane. Pet minuta kasnije mogao je Križman još jednom pogoditi mrežu, nakon sjajne brze akcije koju je počeo Jerković, a nastavio Aganović, ali se ovoga puta ispriječila greda. Ipak, dvije minute kasnije Puljani su povisili golom Alena Pamića koji je u 2:0 pretvorio akciju Horvata i Aganovića.

Nakon zasluženog 2:0 vodstva i odlične igre uslijedila su dva pomalo bizarna gola Cibalije. Prvo je Kledić u 35. minuti "potegnuo", naizgled bezopasno, s 18 metara, lopta je zakačila Pamića i krenula u suprotnu stranu pulskog gola u odnosu na onu u koju je već krenuo Prskalo. Stigao bi ipak Prskalo tu loptu prije gol-crte, ali je brži od njega bio iskusni Bartolović i ubacio ju u mrežu.

Uslijedio je kraći predah u pulskoj igri i neočekivano izjednačenje. Mišić je raspalio s više od 30 metara, a lopta je na opće iznenađenje kroz ruke Prskala otišla u mrežu. Pulski je golman u tom trenutku bio zaslijepljen suncem, ali opet, takav gol…

Tek minimalne izmjene povukao je trener Pamić početkom nastavka, kao da je tražio pobjedu koja bi zrcalila prikazano na travnjaku i to se ubrzo ostvarilo. U prvim minutama drugog poluvremena Havojić je realizirao priliku koju su mu "servirali" Jerković i Križman.

Mogao je potom Križman još jednom poentirati nakon što je sam s centra povukao kontru, ali je prvo vinkovački golman obranio njegov udarac s 18 metara, a potom nakon što se lopta odbila do Žminjca izašao pobjednikom u situaciji "jedan na jedan".  Posljednju priliku na utakmici, nakon nekoliko poluprilika Cibalije, imao je Nikola Prelčec iz slobodnog udarca, ali je vinkovački golman izbio loptu ispod same grede.

Nakon zaslužene pobjede pulski igrači zadovoljni su odlazili s Kunfina praćeni zadovoljnim aplauzima dobro ispunjene tribine s obzirom na hladnoću po kojoj se igralo.

Prijateljska utakmica: Istra 1961 - Cibalia 3:2 (2:2). Igralište Kunfin. Gledatelja: 150. Sudac: Radetić (Rovinj). Pomoćnici: Radovan i Pavlović (R. Selo). Strijelci: 1:0 Križman (20'), 2:0 Pamić (28'), 2:1 Bartolović (35'), 2:2 Mišić (40'), 3:2 Havojić (47').

ISTRA 1961: Prskalo, Horvat, Čagalj, Jerković, Milić, Pamić, Anđelković, Ottochian, Bačelić Grgić, Aganović, Križman.

Drugo poluvrijeme: Radošević, Sušić, Čagalj (od 65. Zgrablić), Jerković (od 80. Berišić), Milić (od 65. Krajačić), Anđelković (od 65. Tomašević), Pamić (od 65. Blagojević), Havojić, Hodžić, Aganović, Križman (od 65. Prelčec).

CIBALIA: Paradžiković, Muženjak, Rogašević, Mitrović, Župarić, Mazalović, Matoš, Koledić, Pavličić, Bartolović, Mišić (još su igrali: Jozinović, Terzić, Purić, Maras, Šimičić, Barić, Davro, Filipović, Dorić, Vidović, Matošević). (Roberto CAR; snimio Milivoj MIJOŠEK)

 


Podijeli: Facebook Twiter