Nogometaši Istre 1961 svladali Udinese (1:0)

Ivica Ivušić (M. MIJOŠEK)
Ivica Ivušić (M. MIJOŠEK)

Nogometaši Istre 1961 svladali su u prijateljskoj utakmici odigranoj na stadionu Friuli talijanskog prvoligaša Udinese pogotkom koji je u 84. minuti postigao povratnik nakon ozljede Valentino Stepčić. Na žalost, te dvije dobre vijesti ostale su u sjeni jedne loše, a to je ozljeda golmana "zeleno-žutih" Ivice Ivušića. Tek što je nakon pola sata igre na golu zamijenio Vanju Ivešu, Ivušić je tijekom jedne akcije dobio jak udarac koljenom u glavu, uslijed kojeg je nezgodno trgnuo vratom i ostao ležati na travi. Cijela situacija nije nimalo bezazleno izgledala i odmah je na teren uletjela liječnička služba te je Ivušića, koji je bio pri svijesti, zbog predostrožnosti imobilizirala i odvela u bolnicu na daljnje pretrage, a mjesto ispred gola pulskog prvoligaša zauzeo je Marijan Ćorić. Snimanje u bolnici pokazalo je da Ivušić nije pretrpio ozbiljnije posljedice, već da je riječ samo o istegnuću vrata i ramena te je nakon par sati pušten iz bolnice i sa suigračima se vratio u Pulu.

Što se tiče same utakmice, nju je trener Puljana Marijo Tot bio primoran odraditi bez pomoći Parackog, Solomona, Gržana i Roce, koji su se pridružili otprije ozljeđenima Bertoši i Hadžiću te su ostali u Puli. Usprkos izostancima, Tot nije odstupio od uobičajene 4-2-3-1 formacije. Najveću promjenu u odnosu na prvoligaške susrete doživjela je ofenzivna linija u kojoj je ostao jedino Lucio na poziciji "fantasiste", na krilima su bili Kitanovski i Bouhna, a u vršku napada  Prelčec.

Domaćin je bolje ušao u susret, zagospodario terenom i prvi zaprijetio preko Matosa čiji je pokušaj odličnom obranom zaustavio Iveša, a potom su se polako počeli buditi Puljani, no udarci Bouhne nogom i Gojkovića glavom nisu donijeli promjenu rezultata. Pokušali su potom za Udinese Ewandro i Balić čiji su udarci završili pored gola, a onda je stigla ozljeda Ivušića i prekid od desetak minuta koji nisu nadoknađeni.

I početkom drugog dijela domaći su nogometaši imali veći posjed lopte, ali to im nije pomoglo da probiju čvrst gostujući blok. Dvaput je iz dobre situacije pucao Matos, jednom Balić, ali Ćorić niti jednom nije trebao intervenirati, jer su svi udarci išli preko gola. Puljani su se opredijelili na prijetnje iz kontri koje su im u dva navrata donijele slobodne udarce u zoni šuta iz kojih Stepčić nije bio precizan, ali onda se šest minuta prije kraja isti igrač najbolje snašao pred golom Udinesea i Burićev ubačaj proslijedio u mrežu za konačnih 0:1. (I. CEROVAC)

 


Podijeli: Facebook Twiter