Nogometaši Istre 1961 svladali Cibaliju 1:0

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Susret 4. kola Prve HNL: Cibalia - Istra 1961 0:1 (0:0). Stadion Cibalia. Gledatelja: 1.000. Sudac: Danijel Trampus (Osijek) - 7. Pomoćnici: Fegeš (Nedelišće) i Berger (Osijek). Strijelac: 0:1 Križman (46'). Žuti kartoni: Pavličić, Puljić, Bartolović, Gegić (Cibalia), Budicin, Prgomet (Istra 1961). Crveni karton: Gegić (79'- drugi žuti).

CIBALIA: Matković 7, Mitrović 5,5 (od 66. Gegić 5,5), Lučić 5, Župarić 5, Rugašević 6, Čulić 5,5, Vitaić 5,5, Mazalović 5, Puljić 5 (od 46. Koledić 5), Pavličić 5 (od 56. Novak 5), Bartolović 5,5.

ISTRA 1961: Prskalo 6,5, Sušić 6,5, Čagalj 6 (od 46. Zgrablić 6,5), Budicin 6,5, Milić 6,5, Jugović 6, Blagojević 6,5, Prgomet 7 (od 89. Roce -), Bačelić Grgić 6, Križman 7,5, Sharbini 7 (od 64. Ottochian 6,5).

Pulski nogometaši su po gotovo jesenskom vremenu u Vinkovcima u susretu 4. kola Prve HNL konačno upisali prvu pobjedu ove sezone. Strijelac je, po običaju, bio Sandi Križman u prvim sekundama nastavka. Ovim su golom pulski igrači okrunili daleko bolju i prilikama sadržajniju igru od blijedog domaćina. Pulska je pobjeda i više nego zaslužena po prikazanom na travnjaku, a što nije bila i izraženija krivica je Krešimira Prgometa koji se tri puta našao sam pred domaćim golmanom, ali ga nije uspio svladati.

Trener domaćih Željko Kopić izveo je očekivanu postavu u formaciji 4-3-3, pri čemu su u napadu slijeva na desno igrali Puljić, Pavličić i Bartolović. Pamić je odgovorio tradicionalnim 4-2-3-1 rasporedom s Prgometom na desnom, a Križmanom na lijevom krilu, uz Sharbinija u centru.

Početno ispitivanje snaga označeno je dvama dalekometnim pokušajima, ali bez pravih opasnosti po golmane. Pamić je svoju obranu i zadnje vezne digao visoko, gotovo na centar, ne bi li njegova momčad diktirala igru, ali se tako izložio dubinskim proigravanjima, prvenstveno za Bartolovića. Pokušali su domaći igrači tako razviti kontru u 17. minuti kad je Vitaić uposlio Puljića na lijevom krilu, ali se ovaj ušavši u sredinu odlučio na udarac koji nije natjerao Prskala na reakciju. Kako se vidjelo da domaćini nemaju kvalitete da kroz igru dođu do gol prilika, pokušavali su iznuditi prekršaje na krilima ne bi li ubačajima iz slobodnih udaraca pred gol matirali Puljane.

"Zeleno-žuti" su odgovorili brzom akcijom Bačelić Grgića za Prgometa za kojim je krenuo i domaći golman, ali lob bivšeg igrača Cibalije gotovo iz mrtvog kuta nije uspio. Šest minuta kasnije raspoloženi Prgomet našao se ponovno u prilici za gol nakon odličnog proigravanja Sharbinija, ali se lopta nakon njegovog udarca od golmanove ruke odbila u vratnicu, a potom ju je Križman pored domaće obrane pokušao ugurati u mrežu, ali je otišla visoko iznad grede. Bila je to prva prava prilika za gol na utakmici i pokazatelj ranjivosti domaće obrane.

Osjetili su to i pulski igrači koji su nakon toga preuzeli konce igre u svoje noge i nastojali prodorima preko bokova, Prgometa desno ili Milića lijevo, doći u mat poziciju. I stigli su u novu gol priliku preko Prgometa kojeg je ponovno proigrao Sharbini, no golman je istrčao i tijelom obranio udarac Prgometa, a potom je zaustavljen i udarac Sharbinija. Bile su to dvije prilike koje su Puljani stvorili boljom igrom i kombinatorikom na sredini terena, odličnom suradnjom Sharbinija i Prgometa, ali se mreža domaćih ipak nije zatresla, pa se na poluvrijeme otišlo bez golova, rezultatom kojim su pulski igrači bili kudikamo nezadovoljniji.

Ono što Puljanima nije uspjelo u prvih 45 minuta, uspjelo je u početnim sekundama nastavka. Tek što su Puljani krenuli s centra lopta je došla na desno krilo do Sušića koji je ubacio u sredinu za Sandija Križmana koji je glavom pogodio za vodstvo Istre 1961 - 1:0. Drugi je to bio prvenstveni gol pulskih igrača, a zanimljivo je da je oba u gostima postigao Križman koji je tako nastavio sjajnu proljetnu seriju golova.

Gol je stigao u trenucima dok su gledatelji još gledali umjesto kojih su igrača ušli Koledić i Zgrablić, a nakon što se "zeleno-žuto" klupko radosti vratilo na vlastitu polovicu, s tribina je uslijedila bujica pogrda na račun domaćih igrača i njihove igre. (Roberto CAR)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter