Nogometaši Istre 1961 počeli pripreme

Počeo 'pakao' (D. MEMEDOVIĆ)
Počeo 'pakao' (D. MEMEDOVIĆ)

Jutarnjim treningom na kojem im je, umjesto pozdrava za dobrodošlicu, kondicijski trener Elvis Peršić testirao brzinu, nogometaši Istre 1961 krenuli su jučer s pripremama za novu sezonu. Od okupljenih 27 igrača, jučerašnja testiranja propustili su Vladislavić, koji je na zagrijavanju osjetio zatezanje u preponama, i Graf koji još nije želio ništa forsirati nakon operacije križnih ligamenata, dok je ostalih 25 krenulo u obračun s "high-tech" spravama trenera Peršića.

Laseri i štoperica izmamili su osmijeh na lice Igora Pamića, jer su rezultati pokazali da su svi starosjedioci, uz jednu-dvije iznimke, ostvarili bolje rezultate nego na zimskom testiranju, a i novopridošli igrači nisu puno zaostajali, štoviše. Heister je i jučer potvrdio da je najbrži "zeleno-žuti" na kraćim dionicama, na 10 i 20 metara, dok je na 30 i 50 metara, kao i na 20 metara s letećim startom, primat pripao Ivančiću.

"Još ako znaš igrati, gdje će nam biti kraj", prokomentirao je Paminjo nakon što je Ivančić istrčao "pedeseticu" za manje od šest sekundi, vjerojatno zamišljajući kako će Istra 1961 "letjeti" u kontru na krilima 19-godišnjeg Zagrepčanina na jednoj, a preporođenog Franjića, koji je također jučer odlično odradio trkačke dionice, na drugoj strani.

Nije na prvom treningu izostalo ni uobičajenih šala, a prednjačio je novopridošli Vukman koji je nakon jedne od odrađenih dionica dobacio da će pored ovih brzanaca njegovo vrijeme umjesto štopericom trebati mjeriti kalendarom. (I. CEROVAC; snimio D. MEMEDOVIĆ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter