Nogometaši Istre 1961 izgubili od Hajduka

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Bila je to "fliper" akcija kakva se rijetko viđa, pet-šest brzih dodavanja po ulasku u kazneni prostor, pa ostavljena lopta za Hrvoja Milića pokraj skamenjene obrane Istre 1961 i snažan udarac pod gredu za vodstvo Hajduka u 13. minuti. Pogodak zbog kojeg je vrijedilo doći na stadion, ustati i aplaudirati, ali i koji je usmjerio susret posljednjeg "jesenskog" kola u pravcu pobjede Splićana i četvrtog uzastopnog poraza "zeleno-žutih" na oproštaju od sadržajne 2015. godine.

Pogodak Milića, bivšeg igrača Istre 1961, stigao je kao plod početne inicijative Hajduka na koju su domaćini (i kasnije) neuspješno pokušavali odgovoriti prekidima, često stjecanim, ali bezopasnim kornerima. Hajduk je u formaciji bez izrazitog napadača koristio višak igrača u sredini travnjaka da bude aktivniji u polju, u još par navrata dobro razigrao i imao prilike povećati vodstvo do poluvremena, dok su Puljani u nekoliko obećavajućih polukontri ostali bez završnog dodavanja prema dvojici napadača i prijeko potrebne realizacije.

Robert Rubčić već je na poluvremenu obavio dvije izmjene, čime je potvrdio konstataciju da eksperiment s Ojdanićem na desnom beku i Mišićem ispred njega nije bio dobar odabir. Štoviše, odmijenio ih je obojicu, a u njihove uloge postavio Manuela Pamića i Repića. Njih su dvojica donijeli manje olakšanje poduzetnoj lijevoj strani (Heister, Bouhna), no konkretizacije i pravih lopti prema Kasalici i Nikoliću nije bilo. Štoviše, Repić je propustio dvije solidne prigode, a Hajduk u međuvremenu, pet minuta po povratku s odmora, pogotkom Sušića napravio dodatan korak prema pobjedi.

Količina golova koju "zeleno-žuti" inkasiraju u fazama otvaranja prvog ili drugog poluvremena već je pomalo zapanjujuća, danas su to opet skupo platili. Uglavnom, Hajduk je s dva pogotka prednosti prepustio posjed domaćinima i do kraja utakmice prijetio kontrama preko Sušića i Bencuna. S druge su strane pulski veznjaci u vođenju igre pokazali inicijativu i ideju, ali ne i više od toga. Dok je Iveša zaustavljao kontre, Hajduk se uspješno branio i bez ijedne ozbiljnije intervencije svog vratara sačuvao trobod.

Utakmica 21. kola MaxTV Prve lige: Istra 1961 - Hajduk 0:2 (0:1). Gradski stadion "Aldo Drosina". Gledatelja: 1654. Sudac: Domagoj Vučkov (Rijeka). Pomoćnici: Perica (Šibenik) i Kezele (Rijeka). Strijelci: 0:1 Milić (13'), 0:2 Sušić (51') . Žuti kartoni: Ojdanić, Đurić (Istra), Caktaš (Hajduk).

ISTRA 1961: Iveša, Ojdanić (od 46. Pamić), Žižić, Gojković, Heister, Mišić (od 46. Repić), Vuković (od 82. Zolotić), Đurić, Bouhna, Kasalica, Nikolić.

HAJDUK: Stipica, Juranović, Milović, Velazquez, Milić, Jefferson, Caktaš, Tudor (od 89. Mastelić), Maloku, Bencun (od 85. T. Bašić), Sušić (od 82. J. Bašić) (D. RAMIĆ KOVAČIĆ, snimio M. ANGELINI)

 

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter