Nogometaši Istre 1961 do Dinama u Medulinu

Borislav Pilipović (M. MIJOŠEK)
Borislav Pilipović (M. MIJOŠEK)

Iako je nogometašima Istre 1961 Rovinj proteklih godina bio redovita zimska baza, u narednom će im razdoblju novi dom biti medulinski hotel Koral, isti onaj u koji je trener Igor Pamić u nekoliko navrata tijekom ove sezone odveo momčad u karantenu. Ako se nešto ne promijeni, planirano je da "zeleno-žuti" u Medulinu borave od 20. do 25. siječnja, nakon čega će igrači dobiti kraći odmor do ponedjeljka popodne, pa će tu ponovno biti od 27. siječnja do 1. veljače i potom još od 3. veljače do utakmice s Dinamom, koja je na rasporedu 6. veljače.

- U Medulinu nam je stvarno odlično. Osoblje hotela maksimalno nam izlazi u susret, hrana je dobra, a usto imamo i dobre uvjete za trening te nam narednih dana stvarno ništa neće nedostajati. Tu ćemo odraditi završni dio priprema, spavati, trenirati i igrati te dočekati ogled protiv Dinama - složio se s odabirom mjesta na kojem će nastaviti pripreme i lijevi bek Istre 1961 Borislav Pilipović, kojeg nismo uspjeli pokolebati ni kad smo mu, onako u povjerenju, rekli da će ih preko noći čuvati po dvojica stražara kako bi Igor Pamić bio siguran da ne odstupaju od sportskog načina života.

S obzirom na intenzitet rada što ga je Paminjo nametnuo svojim pulenima, nije im ostalo previše snage da razmišljaju o tome kako će "uhvatiti krivinu", već samo kako će se uspjeti malo odmoriti između dva treninga.

- Stvarno je naporan period ostao iza nas. Kad se zimi trenira dvaput dnevno sve je nekako blizu, jer brzo pada noć, pa je mala pauza između treninga i ne stignemo se baš nešto i odmoriti, no trener je sve to uspio uskladiti i dobro se radilo. Ma, izdržat ćemo mi već nekako sve te napore, najbitnije je da se dobro spremimo i proljeće dočekamo u najboljem svjetlu - istaknuo je Pilipović, jedan od igrača koji je priznao da je početak priprema dočekao s pokojom kilom viška. - Sve je to odmah nestalo, i to što sam dobio za vrijeme praznika i još malo s boka tijekom ovih silnih trčanja. Srećom, to je ostalo iza nas, sad već pomalo hvatamo i svježinu, što se vidi, brži smo, življi i dočekat ćemo spremni Dinamo.

Uobičajeni kolorit tijekom priprema nije izostao ni ove godine, mnoštvo novih lica koji su iz dana u dan stizali na "Drosinu". Koliko je igrača bilo na nekim treninzima najbolje može oslikati činjenica da za svih nije bilo mjesta u svlačionici, već su morali koristiti i onu namijenjenu gostujućim momčadima. (Ivica CEROVAC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter