Nogometaši Istre 1961 danas protiv Cibalije

Fausto Budicin jedini izvan normalnog režima treninga (D. ŠTIFANIĆ)
Fausto Budicin jedini izvan normalnog režima treninga (D. ŠTIFANIĆ)

Trener Istre 1961 Igor Pamić sa suradnicima i 27 igrača od srijede popodne boravi u rovinjskom hotelu Park, odakle potom kreću na dva treninga dnevno na obližnje odlične terene na Valbruni, uz opciju treniranja ili igranja i na igralištu Kunfin u Rovinjskom Selu. Upravo na Kunfinu će nogometaši Istre 1961 danas s početkom u 14.30 sati odigrati protiv Cibalije svoju šestu provjeru u ovom pripremnom razdoblju. Do kraja boravka u Rovinju igrat će još u srijedu protiv Gorice i iduće subote protiv Željezničara, a potom im predstoje tri ili četiri utakmice na Istria Winter Cupu.

Do početka proljetnog nastavka prvenstva, kad će Puljani 16. veljače na "Drosini" ugostiti Lokomotivu, ima sasvim dovoljno i vremena i prijateljskih utakmica da se iskristalizira i uigra najbolja postava. S obzirom na to da je jezgra momčad na okupu već punu godinu dana, pretjerane potrebe za uigravanjem zapravo niti nema. Pamić ovog trenutka prvenstveno traži alternaciju na stoperskim pozicijama gdje su neprikosnoveni vladari iskusni Igor Čagalj i Fausto Budicin. Uz njih dvojicu, na raspolaganju su mu domaće uzdanice Zgrablić i Načinović, pridošlica iz Osijeka, mladi Josip Tomašević, te Vedran Jerković kojeg Paminjo nastoji "istesati" u stopera. Protiv Vinkovčana bi trebali nastupiti svi osim Fausta Budicina.

- Ja sam, srećom, jedini koji nije u normalnom režimu treninga od nas 27 ovdje u Rovinju. Dok su suigrači u četvrtak imali rekuperaciju i rad u fitnesu, a jučer kombinirali jutarnje trčanje s popodnevnim treningom na Valbruni III, ja sam uz fizioterapeuta Marjanovića kombinirao rad u teretani i u bazenu. List je svakog dana sve bolje i najvjerojatnije ću se u ponedjeljak priključiti suigračima na treninzima - rekao je Budicin. (Roberto CAR)

 

 

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter