Nogometaši Istre 1961 danas kod Dinama

Puno dilema - Igor Pamić
Puno dilema - Igor Pamić

Pulski prvoligaš odigrat će danas na Maksimiru s početkom u 15 sati prvi od pet vezanih susreta o čijim će ishodima uvelike ovisiti krajnja ocjena ove sezone. Niz od tri prvenstvene i dvije utakmice polufinala Kupa u svega 14 dana nogometaši Istre 1961 otvaraju protiv najtežeg domaćeg suparnika, Dinama. Susret je to 26. kola Prve HNL u kojem će trener "zeleno-žutih" Igor Pamić što prisilno, što zbog zgusnutog rasporeda igranja, "modrima" suprotstaviti sastav koji dosad još nije zaigrao. Jučer su pulski nogometaši odradili lakši trening i potom autobusom krenuli put Karlovca gdje će dočekati današnji ogled.

- Iskreno, ne znam ni sam u kojem ćemo sastavu istrčati u Maksimiru. Ne znam ni u kojem sustavu, jer je to vezano za igrače. Imam puno dilema uoči ove utakmice, a još moram uzeti u obzir i to što već u srijedu igramo u Rijeci. Ovoga puta ću morati dobro promiješati karte, jer je jasno da ne možemo odigrati pet utakmica u tako kratkom vremenu s 11 igrača - rekao je u osvit druge proljetne utakmice s Dinamom, Igor Pamić. - Naravno da pamtimo igru i rezultat iz nedavnog pulskog susreta koji je završio 3:1 pobjedom "modrih", ali mi više nismo ona momčad.

Kad već nije znao ili nije želio otvoriti karte za ovo četvrto proljetno prvenstveno gostovanje, trener pulskog prvoligaša itekako dobro zna kako se mora, odnosno kako se ne smije igrati protiv Dinama.

- Prvo i osnovno je da moramo biti puno bolji nego u Puli. Susret protiv Hajduka pokazao je da rastemo u formi i da možemo, izostavimo li početnih 20 minuta, igrati onako kako sam zamislio. Dinamo je jači od Hajduka, Dinamo je naš uvjerljivo najjači klub i mi mu danas ne smijemo biti tek sparing partner. Moramo biti opasni i okomiti. Moramo igrati plitko na svim dijelovima terena, a ne samo u naših 20 do 25 metara. U ovom će susretu sve ovisiti o nama, odnosno hoćemo li na travnjaku biti bojažljivi ili hrabri. Kad sam preuzeo ovaj klub bili smo bojažljiviji na gostovanjima i bez rezultata. Sad smo to promijenili i taj pristup moramo i danas iskazati u Zagrebu. (Roberto CAR)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter