Nogometaši Istre 1961 danas gostuju u Osijeku

Stipe Bačelić Grgić (M. MIJOŠEK)
Stipe Bačelić Grgić (M. MIJOŠEK)

Nogometaše Istre 1961 danas očekuje dvoboj protiv Osijeka, prvo gostovanje u 2013. godini te ujedno posljednje u drugoj trećini prvenstvene sezone. Susret u Gradskom vrtu počet će u 15 sati, a trener Igor Pamić o startnoj će postavi odlučiti pred samu utakmicu između 18 igrača koje je poveo na put u najveći slavonski grad. Razmišljao je Paminjo da, zlu ne trebalo, u autobus "utrpa" jednog igrača više, no u posljednji se čas Luka Hadžić pridružio Alenu Pamiću, Sandiju Križmanu i Vedranu Jerkoviću na spisku ozlijeđenih i ostao u Puli. Nova je to nedaća u nizu koje su pogodile "zeleno-žute" pred ogled protiv momčadi koju nikad dosad nisu pobijedili u Prvoj ligi.

- Tradicija je tu da se ruši. Bilo je tako lani i sa Šibenikom, mojim bivšim klubom kojeg Istra 1961 također nikad ranije nije pobijedila, no uspjeli smo srušiti tu tradiciju te se nadam da ćemo isto napraviti i u Osijeku, rekao je Stipe Bačelić Grgić, strijelac oba pogotka za Istru 1961 u prošlom kolu protiv Lokomotive koji još nikad u svojoj karijeri nije zabio gol Osijeku.

Izostanak Pamića i Križmana, vrlo bitnih kotačića u "zeleno-žutom" stroju, poprilično će poremetiti koncepciju igre pulskog prvoligaša. Taman je Istra 1961 tijekom ovih priprema povezala sve konce svoje igre, da bi im već prvi ogled za bodove sav taj trud praktički bacio u vjetar i Paminjo je opet prisiljen na "krpanje" momčadi. S druge strane, ni Osječani današnji ogled ne očekuju u bajnom stanju, jer osim kartoniranih Peroševića i Smoje, te Vargića i Jugovića koje im je u zimskoj stanci "preotela" Rijeka, još im je nastup nekolicine igrača pod upitnikom zbog ozljede. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter