Nogomet se vratio u Savicentu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gotovo 400-tinjak gledatelja, usprkos kišici koja je padala veci dio susreta, došlo je na svecano otvaranje obnovljenog nogometnog igrališta Suhaca u savicenti. Tim su povodom domacini, županijski prvoligaš "Smoljanci Sloboda", pozvali u goste jedinog istarskog prvoligaša "Istru 1961". Kratkom feštom na pocetku i utakmicom koja je završila rezultatom 8:1 za Puljane u pogon je stavljeno novo igralište u Savicenti.

Svecano otvaranje igrališta oznaceno je prigodnim udarcem lopte s centra koji je izveo cili umirovljenik Srecko Peršic, nakon kojeg je igralište blagoslovljeno, a potom su na centru poklone razmijenili nacelnik Opcine Dalibor Macan i direktor pulskog kluba Andrej Sazonov, koji je tom prilikom domacinima predao loptu s potpisima svih igraca te knjigu "Nogomet u Puli".

Utakmica je ponudila dobar nogomet koji je zacijelo zadovoljio sve koji su došli na Suhacu. Domaci su nogometaši dobro otvorili utakmicu i preko Botica imali priliku prvi zatresti mrežu na novom igralištu, ali je Škoric bio pravovremen. Trebalo je Puljanima punih 30 minuta da konacno slome otpor domacih igraca, a cast da se prvi upiše u listu strijelaca pripala je Armendu Alimiju. Do poluvremena je Šteko još tri puta vadio loptu iz mreže pri cemu je prve pogotke u dresu "Istre 1961" postigao Franjo Tepuric.

Kvaliteta i bolja fizicka pripremljenost pulskih igraca došle su u drugom dijelu dodatno do izražaja pa su Šehic, Belle i suigraci lakocom dolazili do gola domacina, cast kojih je na kraju susreta golom s bijele tocke spasio Puh.

Smoljanci Sloboda - Istra 1:8

Igralište Suhaca
. Gledatelja: 400. Sudac: Damir Pacic (Ližnjan). Pomocnici: Bezelj i Žudetic (oba Pula). Strijelci: 0:1 Alimi (30), 0:2 Hadžic (33), 0:3 Tepuric (37), 0:4 Tepuric (43), 0:5 Plantic (54), 0:6 Šehic (57), 0:7 Belle (67), 0:8 Šehic (85), 1:8 Puh (87-11 m).

SMOLJANCI SLOBODA: Šteko, A. Macan, Bacac, Kovacevic, Matijaš, Božac, Botic, E. Bilic, Pajkovic, Mdrušan, Kalebic. Još su igrali: I. Bilic, G. Doblanovic, Buršic, Puh, M. Macan, Bulešic, A. Doblanovic, Butkovic, Vitasovic.

ISTRA 1961 (1. poluvrijeme): Škoric, Juric, Pauletic, Stranatic, Kacic, Kovacevic, Weitzer, Alimi, Eliomar, Hadžic, Tepuric; 2. poluvrijeme: Prskalo, Plantic, Barišic, Deak, Batelic, Lekaj, Grbac, Sušic, Eric, Belle, Šehic.


Podijeli: Facebook Twiter