NOFX stižu u Opatiju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Legendarni americki punk-rock bend ovog ljeta prvi put stiže u Hrvatsku.

Prvo ukazanje slavnih kalifornijskih punkera pred domacom publikom koja željno išcekuje njihov dolazak bit ce 18. kolovoza na Ljetnoj pozornici u Opatiji, potvrdio je to Elvis Stanic, ravnatelj Festivala Opatija.

"Zašto baš oni? Programom smo željeli obuhvatiti sve generacije i slojeve publike. Drugim rijecima, najbolje od svega, pa što god to znacilo", rekao je Stanic.

Sastav, cije ime potjece od bostonske hardcore grupe Negative FX nastupit ce u okviru manifestacije Ljeto pod zvijezdama, a u Lijepu Našu dolaze u sklopu promocije aktualnog, 12. studijskog albuma "Coaster" i EP-ja "Cokie the Clown" objavljenih prošle godine.

"Mi ne snimamo spotove, ne dajemo intervjue i nastupamo samo tijekom toplih mjeseci", svojevremeno je o svojem "veselom punk bendu" izjavio njegov frontmen, pjevac i basist Fat Mike uz kojeg NOFX trenutno cine i gitarist i trubac El Hefe, gitarist Eric Melvin i bubnjar Erik Sandin.

Bend, koji danas s ponosom nosi titulu ikona melodicnog punka i jednog od najuspješnijih nezavisnih bendova svih vremena, osnovan je 1983. godine u San Franciscu.

Izdali su 10 studijskih long play albuma, 10 kratkih kompilacija, i puno singlica. Do sada je prodano više od 6 milijuna njihovih ploca po cijelome svijetu.

Pjesme u kojima progovaraju o temama kao što su politika, društvo, razne subkulture, rasizam, muzicka industrija i crkva žanrovski se mogu opisati kao mješavina punk rocka, skate punka, ska i mnogih drugih glazbenih stilova.


Podijeli: Facebook Twiter