Noćni život Rovinja na 80 decibela

Porto Mariccio (M. MIJOŠEK)
Porto Mariccio (M. MIJOŠEK)

Svaki grad ima svoje posebnosti, a jedna od prešutnih i gotovo pa institucionaliziranih za Rovinj u posljednjih desetak i više godina bila je ta da nema noćnog života. Noćni se život ne odnosi na barove, kockarnice ili, nedajbože, striptiz klubove, već na onaj najjednostavniji vid zabave - glazbu. "Padom" zabavnog centra Monvi, šaptom je pala i muzika. Iskreno, ponegdje u pitanju nije bio samo šapat, već i vriska u slučajevima kada su stanari "iznad" jajima i pomidorima gađali izvođače i publiku ispod svojih prozora u namjeri da ih istjeraju iz svojih dvorišta.

Ugostiteljska inicijativa "Open acustic"

S obzirom da je ova pat pozicija u kojoj su svi imali svoje adute - san ili zabava - godinama bila konstanta, skupina rovinjskih ugostitelja inicirala je dobrodošlu promjenu. Naime, pod nazivom "Open acustic" obratili su se udruženi Gradu tražeći da im se odobre javne manifestacije, odnosno privremeno prekoračenje dopuštene buke, na što je Grad pozitivno reagirao.

Dakle, mala je bitka dobivena. Ugostitelji koji deset dana ranije podnesu prijavu Upravom odjelu za financije, razvoj i gospodarstvo za određenu manifestaciju, dobiju dozvolu. Konkretno, omogućava im se organizacija akustične glazbe na terasama koje imaju dozvolu korištenja javne površine. Potom se, temeljem zaključka gradonačelnika, omogućava prekoračenje dopuštene buke i to na maksimalno 80 decibela, s tim da sve svirke i dozvoljeno prekoračenje buke mora završiti do ponoći. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter