Nocni radovi u Rakovcevoj i Stankovicevoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ovog tjedna pocinje prespajanje na mrežu prirodnog plina višestambenih zgrada u Koparskoj ulici u Puli, a sredinom mjeseca intenzivnije plinofikacije jednog od najvažnijih prometnih pravaca koji ce zahtijevati znacajne privremene promjene u gradskom prometu.

Kako istice Dean Kocijancic, direktor Plinare, radovi uokolo novog kružnog toka na križanju Ulice 43. istarske divizije i Koparske izvodit ce se iskljucivo zbog spajanja nebodera u potonjoj ulici na prirodni plin. Na ovaj potez Plinara se odlucila sada jer tijekom zimskih mjeseci, kada je u ulici postavljena nova plinovodna mreža, nisu željeli iskapcati gradski plin korisnicima, vec se cekalo toplije vrijeme i prestanak sezone grijanja.

I dok bi prespajanje na novi energent u Šijani trebalo proci bezbolno, naredna faza plinofikacije tice se jedne od žila kucavica pulskog prometa. Naime, da bi se nesmetano realizirala brojna prespajanja, Stankoviceva i Rakovceva ulica kroz dva-tri tjedna radova ce u nocnim satima biti zatvorene za promet.

Dosadašnja plinofikacija ovih prometnica, koja se odvijala po etapama, ovako ce se intenzivirati te ce se pribjeci nocnom zatvaranju da bi se radovi nesmetano izvodili.

Zamisao je, iako još uvijek neslužbena, da se od 21 do 6 sati ovim prometnicama onemoguci svako prometovanje. Prema predvidanjima, za svaku ulicu potrebno je tjedan dana, ali s obzirom na mnoge poteškoce u dosadašnjoj praksi, Puljani se trebaju pripremiti za trotjedni nocni zaobilazak Stankoviceve i Rakovceve, a kojemu ce se trebati prilagoditi i korisnici usluga Pulaprometa ciji ce autobusi promijeniti trase prometovanja odredenih linija.

No, ova žrtva pulskim vozacima višestruko bi se trebala isplatiti jer ce nakon dugog niza godina u potpunosti biti asfaltirane obje prometnice, koje su trenutno medu najderutnijima u gradu i koje su do sada u povijest poslale mnoge amortizere na vozilima.

- Rijec je o kljucnim prometnicama u gradu na kojima ce se sanirati asfaltni habajuci sloj i odraditi odredeni tamponi na mjestima gdje propadaju. Želja nam je radove okoncati do pocetka turisticke sezone, dakle 15. lipnja, a zbog znacaja ovih prometnica radovi ce se odvijati nocu da bi tijekom dana promet bio moguc makar ograniceno.

Pocetak je predviden za polovicu ovog mjeseca, a mogucnost za realizaciju projekta otvorila nam je odgoda izgradnje kanalizacije duž rive. Kao što i inace gradskom prometu prilagodavamo projekte, sada nam se otvorila mogucnost za sanaciju Rakovceve i Stankoviceve ulice, rekao nam je Damir Prhat, procelnik odjela komunalnog sustava i imovine.


Podijeli: Facebook Twiter