Nocenje u sobi Sofiji Loren 880 kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U novouredene brijunske hotele Istra i Neptun u petak su stigli prvi ovogodišnji gosti koji ce ondje provesti uskrsne blagdane. Tim je povodom javna ustanova Nacionalni park Brijuni za novinare organizirala posjet i razgledavanje renoviranih soba hotela Istra.

Voditeljica marketinga i odnosa s javnošcu NP-a Brijuni Vesna Danko Klunic rekla je da je posao zapocet prošle godine dovršen upravo na Veliki petak.

- Uredeno je 30 soba s popratnim sadržajima u dijelu hotela Istra te 64 smještajne jedinice hotela Neptun. Ukupna investicija u hotelu Neptun-Istra je oko šest milijuna kuna, dodala je.



Hotel Neptun i Istra cine jedinstvenu jedinicu i nalaze se na obali mora, u središnjoj luci otoka Veli Brijun. Taj kompleks ima ukupno 87 soba i 20 apartmana.

Za našeg posjeta uvjerili smo se u kvalitetu uredenih soba. Prvi kat hotela Istra ima devet soba i sve su potpuno renovirane. Soba 109 nazvana je po poznatoj glumackoj divi Sofiji Loren koja je pred nekoliko desetljeca, na vrhuncu svoje glumacke karijere, posjetila Brijune i bila gošca Josipa Broza Tita.

Soba 105 posvecena je pak glumici Elizabeth Taylor, koja je takoder posjetila Brijune. U sobama su velike slike glumica, gotovo cijelom dužinom zida, a na tapisonima pred ulaznim vratima ušiven je broj svake sobe. Unutrašnjost je nanovo uredena.



Modernisticki detalji poput lustera ili nocne lampe sljubljuju moderni dizajn sa starijim stilom druge polovice prošlog stoljeca. Cak su i neke starinske fotelje renovirane i ostavljene na hodnicima kao detalj iz jednog prošlog vremena kada su na njima možda sjedile i dvije svjetske filmske dive. Cijeli projekt potpisuju umjetnici Studija 92 iz Labina.

Hotel i dalje ima dvije zvjezdice, kategorizacija je u planu, no cijene soba na prvom katu su ipak nešto više. Doznali smo da je za Uskrs sve prodano te da ce ovih dana na Brijunima biti oko 200 uglavnom domacih gostiju.



Apartman u hotelu Neptun-Istra u špici sezone, od 23. srpnja do 27. kolovoza, košta 955 kuna ili 112 eura po osobi. Ako želite koristiti apartman ili sobe na prvom katu, placa se dodatnih 200 kuna po osobi dnevno. U istom razdoblju dvokrevetna soba stoji 580 kuna po osobi.

U slucaju da želite pogled na more, to se placa dodatnih 100 kuna po osobi dnevno. Dakle nocenje u sobi nazvanoj po Sofiji Loren, jednoj od dvije dizajnerske sobe, pocetkom kolovoza stoji otprilike 880 kuna po osobi. (C. B. GALIC, snimio D. ŠTIFANIC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD SUBOTE.


Podijeli: Facebook Twiter