Nocas zatvaranje prometa u tunelu Ucka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nocas ce se u tunelu Ucka ispitivati sustav ventilacije. Ispitivanje se vrši posebnim požarnim testovima, koji ce se provoditi u nocnim satima, i to od ponoci pa sve do 4,30 sati, uz povremenu potpunu obustavu prometa.

Potpuno zatvaranje tunela Ucka za promet bit ce od pola noci do 0,30 sati, potom od 1 do 1,30, 2 i 2,30 te 3,30 do 4 sata. U intervalima izmedu testova promet ce biti reguliran naizmjenicnim propuštanjem vozila svakih 15 minuta.

U Bina-Istri, koja upravlja Ipsilonom, isticu da je sustav ventilacije od iznimne važnosti za propisanu kvalitetu zraka unutar tunela i radi potrebe uklanjanja dima u slucajU incidenta.

U tunelu Ucka, koji je u funkciji vec gotovo 30 godina, do sada nije došlo ni do jednog težeg incidenta, cemu je pridonijelo i uvodenje najmodernije tehnologije.

Uz radio sustav u tunelu, sustave dojave požara i rasvjete te video sustav popracen automatskom dojavom incidenata, pocetkom 2010. dovršena je obnova svjetlece signalizacije. Da bi se održao visoki standard ovih sustava nužna su povremena ispitivanja i vježbe.


Podijeli: Facebook Twiter