Noć radosti, ljubavi, zaljubljivanja i plesa

Koncert Nine Badrić u pulskoj Areni (D. MEMEDOVIĆ)
Koncert Nine Badrić u pulskoj Areni (D. MEMEDOVIĆ)

Nina Badrić konačno je, nakon 20 godina karijere u ponedjeljak navečer nastupila u pulskoj Areni. I po izboru pjesama i po uređenju bine koja je imala produžetak na sredini kao i po modnim kreacijama Juraja Zigmana koje je Nina nosila bilo je jasno da je koncert pažljivo i dugo pripreman.

Trebalo je ipak malo vremena, nekoliko pjesama, da se ona i publika potpuno harmoniziraju ali jednom kada se to dogodilo više nije bilo natrag.

- Tribine, vidim vas, nema švercanja, pokušala je šalom podići atmosferu prije nego što je zapjevala "Tu, u meni još ima snage za sve…" što je sinoć i potvrdila. Nina se maksimalno trudila, i u tome je uspjela, svoje dobro raspoloženje i pozitivnu vibru prenijeti na publiku koja je došla iz Zagreba, Beograda, Novog Sada, Ljubljane… Po nekoj okvirnoj procjeni, sakupilo se oko tri tisuće ljudi.

- Vrijeme je umjereno do pretežno radosno. Večeras će biti noć radosti, ljubavi i zaljubljivanja. Tko se još nije zaljubio neka se noćas zaljubi, makar na jednu noć, poručila je Nina.

Ne znamo koliko se ljudi preksinoć zaljubilo ali bilo je očito da su oni koji su došli uživali, a došli su pripadnici svih generacija, od onih najmlađih do onih koji su odrasli s Nininom glazbom. Nakon svih ovih godina Nina i dalje niže hitove, njene su pjesme slušane, vrte se na radiju, a radi se o novim pjesmama tako da ne mora živjeti isključivo na staroj slavi. Ipak, kada se radi ovakav koncert naravno da se treba proći cijela karijera, od početaka, kada se Nina proslavila obradom "I'm so excited". To uzbuđenje je očito i dalje drži i ne skriva ga na pozornici. Dok u samim izvedbama dolazi do izražaja njen moćan glas, u pauzama atmosferu održava komunikacijom s publikom s kojom se voli šaliti.

"Cipele", "Nebo" i "Dodiri od stakla" izazivaju oduševljenje kod publike, a žena u bijelom postaje žena u crvenom. Zigmanove modne kreacije dale su pečat pulskom koncertu a Nina ih je nosila tri. (Mladen RADIĆ, snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE


Podijeli: Facebook Twiter