Noć punog Mjeseca ispunila očekivanja

Veslanje oko Kamenjaka
Veslanje oko Kamenjaka

Gotovo 70-ak sudionika okupilo se u ponedjeljak navečer u uvali Cintinera u Banjolama da bi uživali u organiziranom kajakingu do Kamenjaka tijekom noći punog Mjeseca koji je organizirala pulska sportsko-rekreativna udruga Infinitus. Prema riječima predsjednika udruge Gorana Modrušana, osim sudionika, događaj su osiguravali članovi koji su ih pratili u dvije barke.

- Čak trećina sudionika bili su stranci, a bilo je puno Slovenaca i četiri Austrijanca. Bilo je pojedinaca, ali i obitelji, pa je tako najmlađa sudionica, Naja Udovič, stara svega pet godina, bila u pratnji roditelja i brata, kaže nam Modrušan.

Osim velikog žutog Mjeseca, poslužilo ih je i vrijeme. More je bilo mirno, uz malo povjetarca promjenjivog smjera. Dvoje veslača odvažilo se i okupalo za vrijeme pauze u kojoj su se okupljeni osvježili s gotovo 40 kilograma voćne salate i osvježavajućim pićem.

- Cijeli izlet, uključujući 45-minutnu pauzu, trajao je oko dva i pol sata, istaknuo je Modrušan.

Osim organiziranjem ovih manifestacija, udruga se bavi i organizacijom sportskih događanja, ali i odlazi na sportske manifestacije drugih klubova te stoga pozivaju sve ljubitelje sporta i rekreacije da se odazovu i sudjeluju. A svi oni koji ovaj put nisu uspjeli sudjelovati u Full Moon kayakingu, možda će se uspjeti prijaviti za zadnji ovoljetni događaj punog mjeseca koji pada u srijedu 21. kolovoza. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

Nakon ljeta kreću utrke
Udruga Infinitus ove je godine realizirala gotovo sve planirane aktivnosti počevši od trekkinga u ožujku, petog izdanja pustolovne utrke na području općine Medulin i susjednih općina ("Infinitus adventure race 2013"), dok su u ljetnim mjesecima orijentirani na organizaciju noćnog veslanja za vrijeme punog mjeseca koje se održava već treću sezonu ovisno o vremenskim prilikama.


Podijeli: Facebook Twiter