Noć muzeja: Izložbe, koncerti, otvorene galerije...


Ovogodišnja Noć muzeja održat će se u petak, 31. siječnja, kada će se u osamdesetak gradova diljem Hrvatske do kasno u noć posjetiteljima tradicionalno omogućiti besplatni ulaz u muzeje i brojni programi, izložbe, koncerti, promocije i besplatna vodstva kroz muzejske postave. U Noći muzeja sudjelovat će oko 180 muzeja i srodnih ustanova iz 80 gradova, sa 727 događanja, a organizatori očekuju više od 320 tisuća posjetitelja.

Noć muzeja u Puli obilježit će Arheološki muzej Istre, Muzej suvremene umjetnosti Istre, Povijesni i pomorski muzej Istre i Sveučilišna knjižnica.

Budući da je zgrada Arheološkog muzeja Istre zbog obnavljanja zatvorena do daljnjega, programi ovoga muzeja održat će se u Augustovom hramu te u Muzejsko-galerijskom prostoru Svetih srca. U Augustovom hramu u 19 sati bit će otvorena izložba "Stvari nisu uvijek onakve kakvima se čine".

U 20 sati u Muzejsko-galerijskom prostoru Svetih srca bit će otvorena izložba slika pulskog akademskog slikara Roberta Paulette "Lady's Secret", a u galerijskom prostoru u podzemlju Arene u 21.30 sati nastupit će Sick Swing Orcestra.

Povijesni i pomorski muzej Istre u 18 sati donosi otvorenje izložbe "Pun kufer svega - osobni putnički inventar kao odraz društvenih promjena". Izložba govori o osobnom putničkom inventaru, svemu onome što nosimo sa sobom na put.

U Sveučilišnoj knjižnici od 18 sati do 1 sat iza ponoći bit će organizirano stručno vodstvo po zbirkama, a od 19 do 19.30 sati na rasporedu je, u suradnji s Odjelom za glazbu pulskog Sveučilišta Jurja Dobrile, koncert iz Smareglinog opusa.

U Muzeju suvremene umjetnosti Istre u 21 sat bit će otvorena izložba "Tabula Rasa - autorefleksivno, primarno i analitičko u hrvatskoj umjetnosti". U 22 sata u MSUI-ju slijedi DJ party.

Galerija Poola (Kandlerova 14) bit će otvorena od 19 do jedan sat nakon ponoći. (V. BEGIĆ)

O PROGRAMIMA NOĆI MUZEJA U OSTALIM GRADOVIMA U ISTRI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter