Noć muzeja 25. siječnja

Noć muzeja 2012., pulska Arena (D. ŠTIFANIĆ)
Noć muzeja 2012., pulska Arena (D. ŠTIFANIĆ)

Noć muzeja, tijekom koje će 25. siječnja posjet u više od 200 hrvatskih muzeja i galerija biti besplatan, simbolički počinje otvorenjem prve faze stalnog postava Gradskog muzeja Vukovar - Svečane dvorane i ambijentalnih prostora u obnovljenom Dvorcu Eltz.

Programi Noći muzeja održavat će se od 18 sati do sat iza ponoći, a u stotinu gradova i mjesta upravo su u tijeku završne pripreme kako bi se dosegao, a možda i nadmašio prošlogodišnji rekord od 325 tisuća posjetitelja, izvijestio je organizator, Hrvatsko muzejsko društvo.

Osma Noć muzeja tradicionalno donosi niz izložbi i popratnih događanja, pedagoških radionica, predavanja, okruglih stolova, stručnih vodstva, performansa, recitala i koncerata, filmskih projekcija, modnih revija, prigodnih prodaja kataloga, promidžbenog materijala i suvenira, aukcija, pričaonica i glazbenih slušaonica, promocija, druženja s umjetnicima i donatorima.

Diljem Hrvatske Noć muzeja bit će najavljena na 'jumbo' i 'city light' plakatima, a programi svih sudionika bit će objavljeni u besplatnoj programskoj knjižici. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter