Noc knjige u Pazinu, Puli i Porecu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulska Gradska knjižnica i citaonica obilježit ce u ponedjeljak 23. trvnja Noc knjige u središnjoj knjižnici u Kandlerovoj od 17.30 do 22 sata uz zanimljiv program.

U 17.30 sati Rosanna Biasiol-Babic održat ce predavanje naslovljeno "Kroz 10 povijesnih epoha Istre do Europe", u 18 sati Marija Mogorovic Crljenko i Danijela Doblanovic govorit ce o ranonovovjekovnoj istarskoj obitelji u brojevima, dok ce u 19 sati na Djecjem odjelu na rasporedu biti price za laku noc.

Od 19.30 do 22 sata slijedi akcija "Vratite knjige bez zakasnine", a potom u 20 sati predstavljanje punkta BookCrossinga. Predstavljanje bloga Kluba citatelja Gradske knjižnice Pula na rasporedu je u 20.30, a u 21 sat je koncert Bruna Krajcara.

U knjižari Algoritam od 19 sati na redu je program "Citanje, a ne skvotanje", a sudjeluju Tea Tulic i Nikica Petkovic. Sve predstavljene knjige imat ce 20 posto popusta.

U Sveucilišnoj knjižnici održavat ce se pak, od 18 do 1 sat, "Noc zelene knjige". U 18 sati gostovat ce Ivica Prtenjaca, a sat kasnije Ivan Kraljevic (Društvo bibliotekara Istre) - predstavit ce projekt Zelena knjižnica.

Od 19.30 sati slijedi program "Citamo na glas", kada ce korisnici i djelatnici knjižnice, volonteri sanjaci knjiga i posjetitelji citati knjige i razne clanke.

Gradska knjižnica Porec u ponedjeljak ugošcuje cjelovecernji multimedijalni projekt "Šikuti Machine on the road" u sklopu nacionalne manifestacije Noc knjige. Umjetnicka skupina Šikuti Machine, uz moderatora Dragu Orlica, predstavit ce knjigu Darka Pekice "Postelja za cetiri". Uz autora o knjizi ce govoriti i profesorica Mirjana Benjak, a Franci Blaškovic ce izvesti performans "Hommage Darku Pekici i Savicenti in the morning".

Prikazat ce se i videouradak Elvisa Lenica "Vogrda" te izložba fotografija Andija Bancica "Pekine krave u krupnom kadru". Program u knjižnici pocinje u 19 sati.

Pazinska ce knjižnica toga dana imati otvorena vrata od 18 do 24 sata. Osim vracanja knjiga, što ce od 21 sat do ponoci biti moguce bez placanja zakasnine, bit ce organizirano javno citanje knjige "Djecak u prugastoj pidžami" Johna Boynea te ce se potom prikazati istoimeni film. (V. B., J. P., S. B.)


Podijeli: Facebook Twiter