Noć knjige: Promocije knjiga, koncerti, kvizovi

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Noć knjige, manifestacija je koja se organizira s ciljem poticanja ljubavi prema knjizi i čitanju, a ove godine održat će se 22. travnja, uoči Svjetskog dana knjige i autorskih prava te na Dan hrvatske knjige. I ove godine u Puli, osim tradicionalnog večernjeg programa, Noć knjige imat će matineju, programe namijenjene djeci i mladima, koji će se odvijati tijekom cijeloga dana.

Gradska knjižnica i čitaonica - Središnja knjižnica radit će do 22 sata, a Dječja knjižnica (bivši Pionirski dom) do 21 sat. U 12 sati u Gradskoj knjižnici - Središnjoj knjižnici u Kandlerovoj održat će se "Poligon 400: Koliko poznaješ Shakespearea i Cervantesa?", edukativno-interaktivni kviz za učenike srednjih škola u povodu 400.obljetnice smrti Williama Shakespearea i Miguela Cervantesa. U podne slijedi program "Uglazbljeni Shakespeare", gdje sudjeluju učenici srednje glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova (Vilma Grazia Žmak, Maja Benevrkić, zbor i njihovi mentori) i profesorica iz Gimnazije Almasa Vidolin.

U 20 sati je program "Bez dlake na jeziku" s Rujanom Jeger, a od 21 sat je glazbena večer s Elis Lovrić - "Kanat od mora".

Dječji odjel Gradske knjižnice u 10 sati donosi pričaonicu "Blago skriveno u knjigama", u 18 sati je glazbeno-kreativna radionica "Mrki i Sivka u Noći knjige", a u 19 sati predstavljanje knjige "Ja se mraka ne bojim" Ljubice Kolarić-Dumić (Alfa).

U Dječjoj knjižnici (bivši Pionirski dom) u 17 sati je program "Kolači od riječi - Čitam ja, čitaš ti, čitamo svi", neobična knjižničarka i gosti iznenađenja, a u 19 sati je predstavljanje knjige "Leto kada sam naučila da letim" uz druženje s autoricom Jasminkom Petrović. Moderator je Aleksandar Gubaš, a gosti su polaznici Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova.

U Sveučilišnoj knjižnici će se program održati od 18 sati na dalje, a tom će se prigodom u velikoj čitaonici održati izložba i javno čitanje.

Udruženje likovnih i književnih stvaralaca Pula ULIKS prvi puta se uključuje u Noć knjige programom "Predvečerje s knjigom" u 18 sati u galeriji Stari grad (Kandlerova 14). Kao gosti nastupaju Antonietta Petercol i Antonio Giudici, te učenici Gimnazije Leonarda Bambić, Ana Perčić, Nina Zuccon, Laura Krajcar, Marina Červar, Donatela Macan i Patrik Bolković. Sudjelovati će i članovi ULIKS-a Anđelo Cvjetković, Silvana Bratović, Isabella i Đanino Bubola, Jasna Finderle, Gracijela Sirotić, Desanka Sarvan, Emilija Vasiljević i Rajko Ivošević. Moderator programa je Đanino Bubola.

U Talijanskoj srednjoj školi "Dante Alighieri" u 18 sati počinje program "San travanjske noći", gdje će se održati prava potraga za knjigama i književnim citatima u obliku kviza. Kreatorica ovoga programa je školska knjižničarka Elda Pliško Horvat u suradnji s profesorima talijanskog, hrvatskog i engleskog jezika. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter