Noc kazališta u Puli, Porecu, Rovinju i Pazinu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ovogodišnja Noc kazališta održat ce se u subotu diljem Hrvatske kao i u Austriji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Slovackoj, Sloveniji i Srbiji. U Istri su za tu noc programe pripremili Pula, Porec, Pazin i Rovinj.

Istarsko narodno kazalište - Gradsko kazalište Pula s programom pocinje u 18 sati, reprizom predstave za djecu S. Milotic Bancic "Putovima glagoljaša", a nastavlja kazališnim intermezzom u foajeu kazališta u 19.15 sati, po tekstovima "Mistero Buffo" i "Bonifacije VIII" Darija Foa. Program u INK-u zatvara repriza "Furbacone" B. Lucica u 21 sat.

Glavna porecka pozornica bit ce Teatrino Zajednice Talijana, gdje ce u 19 igrati "Slucajevi" D. Harmsa, a u 21 sat "Na brzaka" Katje Restovic. Popratni program pocinje u 23 sata u koktel-baru L'insolito, gdje su na redu "Recitacije uz borovicku" po odabiru i izvedbi Anamarije Tubakovic, Azzeglia Picca, Daliborke Škofic, Luke Bosanca i Sheri Sabor.

Rovinjsko kazalište Gandusio na programu ima "Svjetla rovinjske pozornice - scenske igre rovinjskih osnovnoškolaca", koje pocinju u 18 sati, a nastupat ce ucenici škola Vladimira Nazora, Jurja Dobrile i Bernarda Benussija.

Pjesnickim kabaretom "Melodije borbe i pretvorbe" Borisa Dežulovica i Predraga Lucica u 20 sati se i pazinska publika pridružuje obilježavanju Noci kazališta. Na pomalo neuobicajenom mjestu - u holu Spomen doma, nastupat Dežulovic i Lucic, koji su ujedno i autori teksta, a produkciju potpisuje Satiricno kazalište Kerempuh iz Zagreba. Radi se o raspjevanom performansu koje je djelo splitskih novinara i pisaca koji su bili kreatori Feral Tribunea.


Podijeli: Facebook Twiter