Noc kazališta u INK-u

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Istarsko narodno kazalište po drugi put ce se u subotu prikljuciti medunarodnoj manifestaciji Noc kazališta koja se održava u 25 gradova u Hrvatskoj u 55 kazališta s 95 dramskih i još 65 popratnih programa.

Projekt Noc kazališta nastao je po projektu Noc otvorenih muzeja, a cilj mu je ukazati na scensku umjetnost kao nezaobilazan cimbenik europskog multikulturnog identiteta", kazala je Gordana Jeromela Kaic, ravnateljica INK-a na konferenciji za novinare u petak.

Noc kazališta pocinje u subotu u 18 sati na Maloj sceni INK-a gdje ce biti uprizorena djecja predstava Marijane Peršic i Aleksandra Bancica "Ima da te ima". Program se nastavlja s predstavom forum kazališta u 20 sati takoder na Maloj sceni INK-a. Predstava nosi radni naslov "Umjetnost, do kada?".

"Kao temu te interaktivne predstave u kojoj publika nudi rješenja na predstavljene probleme izabrali smo umjetnost i mlade. Djecu od malena ucimo razvijati kreativnost putem umjetnickog stvaralaštva, no kad se moraju opredijeliti za buducu profesiju, roditelji ih udaljavaju od umjetnosti", kazala je Peršic.

Noc kazališta zatvara se s programom "Vecer opernih arija" u 22 sata u foajeu kazališta gdje ce nastupati Ronald Braus (bariton), Lidija Horvat Dunjko (sopran) i Vesna Ivanovic Ocvirk (klavir).

"Na repertoaru ce se naci operne arije W. A. Mozarta, G. Donizettija i G. Rossinija, a publika ce moci uživati u isjeccima iz opera 'Il signor Bruschino', 'Angelique' i 'Rita'", kazala je Vesna Ivanovic Ocvirk.

Jeromela Kaic je rekla da je zajednicka cijena za sva tri programa 20 kuna te da se program kazališta za studeni zatvara 30. studenog gostovanjem zagrebackog kazališta Smjehotici s predstavom Matka Elezovica "Genijalci u vecernjoj školi".


Podijeli: Facebook Twiter