Noc kazališta i u INK-u

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Noc kazališta", jednodnevan dogadaj posvecen izvedbenoj i scenskoj umjetnosti, održat ce se 21. studenoga u 30-ak kazališta diljem Hrvatske, a prvi put na nacionalnoj razini. Toj ce se akciji prikljuciti i Istarsko narodno kazalište - Gradsko kazalište Pula, no još se ne zna s kakvim programom.

"Odluka da se održi manifestacija 'Noc kazališta', po uzoru na slicne manifestacije poput 'Noci muzeja', donesena je na okruglom stolu ravnatelja hrvatskih kazališta u travnju. Istarsko narodno kazalište je potvrdilo svoje sudjelovanje u toj manifestaciji, no još nismo definirali koji cemo program ponuditi publici. Sigurno je da ce INK te veceri biti otvoren, a o detaljima programa informirat cemo javnost krajem listopada", kazala je ravnateljica INK-a Gordana Jeromela Kaic.

Glavni ciljevi su promicanje kazališne umjetnosti. Publika ce moci besplatno ili povoljnije gledati kazališne predstave, upoznati kazalište iza scene, prostore kojima inace nemaju pristup, rekao je Srecko Šestan, ravnatelj uprave za izvedbene umjetnosti i audiovizualnu djelatnost na nedavnoj konferenciji za novinare održanoj povodom predstavljanja te manifestacije.

Podsjetio je da je projekt pokrenut prošle godine u Djecjem kazalištu "Dubravi" i Šibenskome kazalištu na poticaj francuskih kazališnih umjetnika. Projekt je prihvatilo cjelokupno hrvatsko glumište, naglasio je Šestan, dodavši da ce ta manifestacija biti najbolji uvod u dodjelu nagrada hrvatskog glumišta koja ce se održati nekoliko dana kasnije. U projekt su se dosad ukljucila 34 kazališta, kazališne skupine i ustanove u kulturi, a svako od njih samo odlucuje o svom programu. Rok za predaju prijedloga je 20. listopada.


Podijeli: Facebook Twiter