Nobilo: USKOK ne istražuje Koncara

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

USKOK nije otvorio istragu protiv Danka Koncara i Ratka Maceka zbog sumnje da su s dva milijuna eura pokušali podmititi bivšeg premijera Ivu Sanadera. Barem ne još. Naime, DORH danas nije htio uopce komentirati medijska nagadanja o istrazi protiv tajkuna iz dijaspore, a njegov odvjetnik Anto Nobilo kazao nam je da Koncar nije dobio istražni nalog USKOK-a.

- USKOK je dužan u roku od osam dana dostaviti istražni nalog osobi protiv koje provodi istragu. Danko Koncar nije dobio istražni nalog, što znaci da još nema istrage povodom prijave Ninoslava Mogorovica, kazao nam je Nobilo.

Koncarevom odvjetniku poznato je da je predsjednik braniteljske udruge Zavjet Ninoslav Mogorovic još 22. rujna ove godine podnio prijavu protiv Danka Koncara, Kristijana Pilata, Slavena Tintora, Mladena Barišica i Ratka Maceka, a zbog sumnje da su s dva milijuna eura pokušali podmititi bivšeg predsjednika Vlade Ivu Sanadera. S ta dva milijuna Koncar je navodno kupio svojevrsnu ulaznicu na hrvatsko tržište, odnosno zaštitu i korist u svojim poslovnim ulaganjima u hrvatska brodogradilišta.

U Mogorovicevoj prijavi tvrdi se da je Koncar isplatio ta dva milijuna Dragi Radolovicu na austrijski racun, a da su Radolovic i Slaven Tintor prema Macekovim uputama predali gotovinu Mladenu Barišicu i Sanaderu u prostorijama Vlade. Navodno je Tintor i sredivao Koncaru sastanak sa Sanaderom.

- Sastanaka je bilo i s ovom i s onom Vladom. Naravno da se Koncar sastajao s Ivom Sanaderom. Sastajao se i sa Sanaderom i s Damirom Polancecom, s kojima je razgovarao o brodogradnji. Isto tako, nakon odlaska Sanadera i Polanceca, sastajao se i s Jadrankom Kosor i ?urom Popijacem na istu temu. Ali podsjecam da je Sanaderova vlada objavila takav natjecaj da se Koncar nije ni javio na njega, kazao nam je Nobilo.

Prema Nobilovim informacijama, Koncareva poduzeca trenutno ne posluju s državom. Istina je da se natjecu za brodogradilišta, ali ugovori još nisu sklopljeni. Kako sumnjaju Koncar i Nobilo, iza Mogoroviceve prijave stoji Vinka Cetinski, koju je Koncar prijavio za multimilijunsku prijevaru na poslovima s nekretninama u Istri. (S. ABRAMOV/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter