NO Brijuni rivijere: Umjesto Zenzerovića Glušac

Bernard Zenzerović nije više predsjednik Nadzornog odbora društva Brijuni rivijere (M. ANGELINI)
Bernard Zenzerović nije više predsjednik Nadzornog odbora društva Brijuni rivijere (M. ANGELINI)

Nakon odlaska Bernarda Zenzerovića s mjesta predsjednika Nadzornog odbora društva Brijuni rivijere, ujedno i bivšeg šefa u kabinetu ministra turizma, Vlada je na sjednici početkom mjeseca predložila imenovanje novog člana, IDS-ovca Ivana Glušca.

On je pak početkom veljače umjesto Zenzerovića preuzeo vođenje kabineta ministra, a još se ne zna hoće li ga naslijediti i na dužnosti predsjednika Nadzornog odbora Brijuni rivijere - društva od državnog značaja.

O tome će se, doznajemo, odlučivati na prvoj ovogodišnjoj sjednici početkom travnja. U Brijuni rivijeri tek ističu "da je u tijeku postupak imenovanja Glušca za člana Nadzornog odbora, sukladno odluci Vlade i Zakona o trgovačkim društvima". Ž

Nalaz Državne revizije za poslovanje Brijuni rivijere upozorio je na neredovitost održavanja sjednica nadzornog odbora, pa je tako u 2012. godini održana samo jedna, iako se u  pravilu sjednice trebaju održavati jednom tromjesečno, a najmanje jednom polugodišnje i dovoljno često da osiguraju učinkovitost rada nadzornog odbora. Revizija je predložila da primitke članovima nadzornog odbora treba ugovoriti u fiksnom i varijabilnom dijelu koji bi bio uvjetovan rezultatima rada i poslovanja. 

U Brijuni rivijeri vele da se sjednice održavaju redovno te da su lani održane tri. Dodaju da u 2012. godini članovi koji predstavljaju Republiku Hrvatsku, nisu bili imenovani od siječnja 2012. do rujna iste godine te iz tog razloga obor nije bio u mogućnosti zasjedati pa je sjednica održana nakon formiranja.

Sam predsjednik nadzornog odbora mjesečno dobiva naknadu od tisuću kuna dok ostalim članovima pripada 700 kuna. Nadzorni odbor ima pet članova od kojih su tri člana predstavnici Vlade Republike Hrvatske, a dva Županije.

Trenutno u nadzornom odboru sjede predsjednik IDS-a i pulski gradonačelnik Boris Miletić, predsjednik pulskog HNS-a i pročelnik za gospodarstvo Istarske županije Alen Damijanić te predstavnici Vlade Mirko Herceg i Jadranka Čengija Šarić. Jedina članica Uprave je direktorica Sanja Švarc. (D. B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter